Mandekogebogen

15 finalister fundet i produktprisen til Årets Vildtret: And, krondyr og alskens charcuterie

Så har vi fundet finalisterne til næste weekend!

I sidste uge sad jeg sammen med en række dygtige fagfolk - og desuden to andre mad-bloggere Niklas Roar og Mikkel Bækgaard - på Sølyst i Klampenborg og fik serveret et overdådigt bord af vildtkød og charcuterie. 

Vi havde æren af at finde finalisterne til produktprisen i Årets Vildtret, som løber af stablen i næste weekend på Als d. 3-4 november. 

Produktprisen 'For Vildt' har følgende til formål:

"Vildt skal ikke længere være denne nærmest ’mytiske’ råvare, som kun en erfaren jæger kan hente hjem til sin familie - vildt er en råvare, der skal tilbage på danskernes middagsborde i måltiderne, uden at man nødvendigvis skal sidde i skovkanten i fl ere timer med et gevær i hånden. Vildt har smagsegenskaber, som er anderledes, mere komplekse og yderst interessante at eksperimentere med og jægerens udbytte skal igen peake danskerne smagsløg."

Og det blev så sandeligt sat i fokus til pre-judging, hvor vi skulle spise os igennem 53 (!) stykker forskelligt vildtkød fra 9 forskellige slagtere og fagfolk. 

Fordelt på godt og vel 4 timer i en herlig rus af vildtkød og vin fik vi vurderet, testet og diskuteret fordele og ulemper i diverse forskellige produkter med henblik på smag, helhedsindtryk og nyhedsværdi.


”Det er nemt at sælge fasanbrystet, men skrog, lår og indmad kan også udnyttes i velsmagende postejer, pølser, supper eller fonder. Det ser vi gerne mere af.”, siger Henrik Willert Nielsen, der er jæger, kok og direktør på Den Kongelige Skydebane Sølyst og overdommer i konkurrencen.

Og der var rigeligt at vælge i mellem - alt fra vildsvine-rilette og krondyrpølse til diverse vildtgrillpølser og charcuterie. Ikke et øje tørt!

Sammen fik vi skåret feltet ned til 15 finalister, hvor vi skal finde de(n) endelige vinder(e) i weekenden!

Ses vi til et brag af en hyldest til vildtkød?

DE UDVALGTE FINALISTER

1. Vildsvinespegepølse, Torpegaard Slagterbutik i Skævinge

2. Vildtspegepølse med vesterhavsost og mandler, Slagteren i Højslev

3. Jægerens skræk: Vildtgrillpølse med ramsløg, Slagteren i Højslev

4. Rådyrsylte, Slagteren i Højslev 5. Krondyrsnack med basilikum og tomat, Slagter Sørensen & Co., Videbæk

6. Vildsvinesnack med hvidløg, Slagter Jacob i Kalundborg

7. Vildmedister, Byens Køkken i Odense

8. Vildtterrine med Frederiksdal Rancio, Restaurant GonzarlezFeilberg, Nakskov

9. Saltet og røget andebryst, Restaurant GonzarlezFeilberg, Nakskov

10. Brunchpølse med krondyr, Vedersø Vildt, Ulfborg

11. Krondyrspegepølse med løg, Vedersø Vildt, Ulfborg

12. Vildtspegepølse med fennikel, Røgeriet Egtved

13. Røget krondyrkølle, Røgeriet Egtved

14. Vildt-ringridder med 8 krydderier, Røgeriet Egtved

15. Vildtspegesnack lagret i 6 mdr. med trøffel, Røgeriet Egtved

ANNONCE
ANNONCE

ÅRETS DOMMERE

- Grethe Andersen. Tidligere chefkonsulent i Mad, Måltider & Ernæring i Landbrug & Fødevarer

- Søren Bisp. Chefkonsulent, PhD, Future Farming. SEGES

- Mikkel Bækgaard, Journalist, blogger (Mikkel’smadblog).

- Lisbeth Dalgaard. Indehaver af MENY Dalgaard i Hørsholm, bestyrelsesformand i De Samvirkende Købmænd

- Rasmus Krarup Jensen. Redaktør på livsstilsmagasinerne Connery, M! og Mandekogebogen samt madblogger på @Rallekj

- Henrik Willert Nielsen, Direktør på Den Kongelige Skydebane Sølyst, kok, jæger. Medlem af sensorisk smagspanel på KU-Life.

- Niklas Roar. Journalist og madblogger (@Foodroar)

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt