Mandekogebogen

3 interessante efterårsudgivelser på kogebogsfronten

Lidt læsestof til de tunge vintertimer!

Hvis der er noget, som madglade folk og kokke elsker, så er det kogebøger. De er fulde med inspiration, flotte billeder og opskrifter, man måske kan lege lidt med i sit eget køkken.

Jeg holder gerne en finger på pulsen af nyheder, og her er 3 nylige udgivelser, der varmt kan anbefales til de mørke timer i efteråret og til vinter!

ANNONCE
3 interessante efterårsudgivelser på kogebogsfronten
ANNONCE

Alt du behøver at (h)vide om æg

Forfatter Christopher Sjuve er tilbage efter sin bestseller 'alt bliver bedre med bacon', og denne gang har han kastet sin kærlighed på ægget. Og ægget kan utroligt mange ting - både i det salte køkken, det søde køkken og selvfølgelig for sig selv. Denne bog udforsker en masse af de muligheder, som de famøse æg kan tilbyde i hjemmekøkkenet - leveret med en humoristisk tilgang med platte far-jokes, sjove anekdoter, og, bedst af alt, masser af inspiration til dig, som måske føler dig begrænset til spejl- og røræg. 

Det er - af mangel på bedre ord - en 'lokumsbog' på mange punkter.

Ment på den måde, at den virkelig fortæller ALT om æg - alt fra statistik på danskernes årlige indtag til hvordan det perfekte blødkogte æg bliver til. Det er interessant læsning, som bringer lidt mere dynamik i fortællingerne end blot flotte billeder og dertilhørende opskrift!

Pris: 199,95 kroner

ANNONCE
3 interessante efterårsudgivelser på kogebogsfronten
ANNONCE

Vegansk: Til den søde tand

Nu hvor der er så meget polemik omkring veganere, kød eller manglen på samme, så falder denne bog faktisk på et tørt sted. Den fokuserer ikke på den hede debat, men viser i stedet for mulighederne i netop det at tænke vegansk ind i det søde køkken. Her handler det ikke om kød-og mejeripolitik, men derimod de muligheder der rent faktisk er for sublime smage ved at søge nye grænser. Den giver en masse farverige, og ganske overskuelige opskrifter, som får dig til at gentænke mange desserter - og desuden muligheden for at udforske smage gennem vegansk tankegang.

En spændende læsning, hvor du ikke bliver hjernevasket eller ekskluderet fra kødspisere - den giver nemlig blot en række solide opskrifter fokuseret på smag ud fra vegansk tilgang. Nytænkende, spændende og ikke mindst farverigt!

Pris: 249,95 kroner 

ANNONCE
3 interessante efterårsudgivelser på kogebogsfronten
ANNONCE

Camilla Plum: Høst

Plum har længe været en stor inspirationskilde for mig i forbindelse med mine selvforsyningseventyr og forrådssamling i naturen - og hun formår for alvor at blæse os bagover med mulighederne for at finde og konservere råvarer fra naturen med denne bog. Høst er et meget koncentreret og herligt nørdet blik på, hvordan man udnytter sæsonens råvarer til fulde - og giver desuden opfindsomme, nemme og/eller til tider avancerede måder at konservere foråret og sommerens guld til de mørke vintertimer. 

Bogen er en farverig fortælling, som går ned på gadeniveau, så alle kan være med. Mange råvarer bliver vendt og drejet på forskellige måder via syltninger og tilberedninger, og giver dig et opslagsværk til din næste høst eller blot inspiration til, hvad du skal gøre med havens guld eller råvarer samlet på gåturen med hunden!

Pris: 299,95 kroner

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt