Mandekogebogen

3 tips til at gå fra middelmådig til mester i et køkken

Har du en drøm om at blive en ægte mesterkok, som kan imponere venner og familie med fantastiske egenskaber i et køkken? Vil du gerne skille dig ud fra mængden og kreere udsøgte smagsoplevelser? Drømmer du om at have styr på de basale trin i madlavningen, så du let kan eksperimentere og sammensætte en lækker menu til aftensmaden? Her får du 3 tips, du bør følge, hvis du gerne vil gå fra at være middelmådig til at blive en mester i et køkken. 

1. Hav styr på udstyret 

Der er nærmest ikke noget værre, end at skære en tomat med en sløv kniv, at forsøge at rive gulerødder på et gammelt og slidt rivejern eller at stege mad på en pande, hvor al belægningen for længst er slidt væk. Godt udstyr er alfa omega for at have det sjovt i et køkken og blive en mesterkok, så du kan godt komme i gang med at skifte dine gamle, sløve knive ud med nye, skarpe, og investere i gryder og pander med en god belægning, så maden ikke brænder fast. Det kan være en dyr omgang at anskaffe nyt udstyr, så det kan måske være nødvendigt at undersøge mulighederne for et lån, hvis du vil i gang i køkkenet nu og her. Har du i forvejen flere forskellige lån, kan det være en rigtig god idé at samle dem under ét lån - læs mere om mulighederne for samlelån og bliv klogere på lån. 

2. Lær de grundlæggende trin i madlavningens kunst 

Når du har det rette udstyr, er det vigtigt at sætte sig ind i madlavningens grundlæggende trin – hvordan koger man kartofler, hvor længe skal pasta koge, hvordan laver man en opbagt sovs fra bunden, hvordan steger man kyllingebryst, så det bliver mørt frem for tørt, hvordan ved man, om bøffen er blodig, medium eller gennemstegt, hvilke krydderier passer godt sammen og så videre, og så videre. En bred viden om de basale trin inden for madlavningens kunst er essentiel for at blive en god kok, så det er en god idé at investere i en god, klassisk kogebog – eksempelvis Frøken Jensens Kogebog – hvor du kan lære at lave klassisk, dansk madlavning. Du kan også tage ved lære af din mor eller bedstemor, og hvis det står helt skidt til, kan du tage et madlavningskursus. 

3. Vær ikke bange for at eksperimentere 

En af de ting, der adskiller en middelmådig kok med en mesterkok er evnerne til at eksperimentere med maden og lave noget, der skiller sig ud, som er perfekt stegt, kogt eller bagt, og som giver en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Når du har lært dig de basale madlavningsteknikker og har nogenlunde styr på de essentielle krydderier i et køkken, kan du begynde at øve dig med nye krydderier og anderledes ingredienser. Øv dig gerne en del gange, inden du springer ud i at lave det helt store, eksperimenterende festgilde for venner og familie. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce