Mandekogebogen

Bornholm er klar med en 5-dages madfestival i juni

Smagen af Bornholm.

Senere i juni vil Mandekogebogen tage et smut til Bornholm for at se nærmere solskinsøens madfestival, som forløber sig over 5 dage - heriblandt den famøse kokkekonkurrence "Sol over Gudhjem". Følg med på sitet i næste måned og få et indblik i øens kulinariske univers!

Bornholm er et sprudlende knopskyderi af madoplevelser. Nye producenter og nye spisesteder dukker hele tiden op og supplerer et i forvejen mangfoldigt og spændende fødevarelandskab. Hele Bornholm er festivalplads, når Kulinarisk Ø – Bornholms Madfestival fra 24. – 28. juni 2018 finder sted for første gang. Det er Bornholms Landbrug & Fødevarer, Gourmet Bornholm samt Destination Bornholm, der er gået sammen om arrangementet, der tager over når Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem har fejret sit 10 års jubilæum den 23. juni.

5 dage med madkultur på alle mulige måder og tidspunkter er hvad der venter de madglade gæster. Det omfattende program, allerede år 1, har faktisk positivt overrasket arrangørgruppen. Elisabeth Falk fra Bornholms Landbrug & Fødevarer er i hvert fald meget begejstret over det store engagement hos producenter og spisesteder:

”Vi vidste godt, at timingen var rigtig og at Bornholm nærmest manglede en madfestival, men det har alligevel været overvældede at se, hvor dygtigt og hvor kreativt vores producenter og spisesteder har budt ind til programmet. Og det allerede første år. Det lover godt for de kommende år.”
 

Hos Destination Bornholm og Gourmet Bornholm er der også stor glæde over den kommende aktivitet, som desuden ligger på et helt rigtigt tidspunkt mellem Folkemødet og den absolutte højsæson. Pernille Lydolph fra Destination Bornholm og Mikkel Bach-Jensen fra Gourmet Bornholm er helt enige:

”Kulinarisk Ø - Bornholms Madfestival har ramt rigtigt, og udover de mange sjove tilbud til vores gæster, er det også en god mulighed for vores erhverv i både turisme- og fødevarebranchen til at blive endnu bedre udbydere af oplevelser, som både giver glade og tilfredse gæster.”

Menuen og mulighederne ligger klar på www.bornholm.info/madfestival og på www.gaarden.nu. Her kan gæsterne læse mere om – og tilmelde sig til - en lang række spændende og velsmagende tilbud. Der er alt fra en tidlig morgentur til bistaderne hos en biavler, til pluk-selv med rundvisning i frugtplantagen, picnic med sommerfugle og besøg hos Bornholms første wagyu-kvæg.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt