Mandekogebogen

Dansk romfirma To Gents vil ændre folks opfattelse af, hvordan rom kan smage

Nye, innovative tiltag på det danske spiritusmarked.

Tilbage i marts satte Casper Halling Danmark på verdenskortet på romfronten med virksomheden To Gents, der til årets Berlin International Spirit Competition vandt guld. 

Over 300 forskellige slags spiritus fra mere end 19 lande var med i konkurrencen, men To Gents løb med sejren - og det kom som lidt af en overraskelse for hele teamet.

"Det kom som lidt af en overraskelse for os, da vi fandt ud af at vi havde vundet, fordi det er første gang, at vi deltager i nogen form for konkurrence." - fortæller direktør Casper Halling.

To Gents blev nemlig startet som et hobbyprojekt under studietiden, men kan efter 4 års hårdt arbejde allerede høste den første guldmedalje. 

Tankegangen er at udnytte rommen i nye smagsretninger, hvilket kommer til udtryk i To Gents måde at lagre rommen på nye, interessante tønder - tønder, som man normalt ikke forbinder med spirituslagring.

"Som en mindre virksomhed kæmper vi allermest med at finde de rigtige steder at fokusere på, samt på hvor vi kan gøre en forskel, skille os lidt ud fra mængden. samtidig fokuserer vi også på, hvordan vi kan udnytte alle de ingredienser vi bruger, så intet går til spilde. Vi udvider fortsat vores produktion fra år til år, og vi kan se, at udviklingen går i den rigtige retning. Vi forsøger at bevare denne tilgang, så vi på den måde har bedre kontrol over de produkter, vi sender på markedet og kan stå inde for kvaliteten af hvert produkt, vi sælger.", fortæller Casper Halling.

ANNONCE

To Gents så sin spæde begyndelse tilbage i 2015, hvor den blev dannet af en gruppe venner. Casper Halling valgte at køre virksomheden videre, og siden 2017 har To Gents været ejet af 5 familiemedlemmer, hvor blandt andet Jacob Halling står for regnskab og opsøgende salg, Rose Boje står for logistikken og opfølgning af eksisterende kunder mens Casper Halling står for markedsføring samt det daglige papirarbejde.

"Det har hele tiden været målet at arbejde hårdt på at To Gents skal være en familievirksomhed, som kan gå i arv til vores børn. Det reelle potentiale for To Gents tror jeg først, vi ser, når den næste generation overtager virksomheden, eftersom at den så vil være tilpas gammel nok til at vi mere kontinuerligt kan udgive 15-30 års rom, ligesom vores flere hundrede årige konkurrenter i Caribien, Mellem- og Sydamerika.”

To Gents ønsker at være anderledes.

Og det sker i gennem deres konstante eksperimenter med smagsnuancer og ingredienser. Blandt andet bruges soja, tequila og vermouth-tønder til romlagringen, som er blevet igangsat efter virksomheden fik etableret en virksomhed på de mere klassiske rødvin- og sherrylagrede romtyper.

ANNONCE

Et af de nyere tiltag er en skandinavisk 'Spiced' rom, hvor hovedingrediensen af smagsgiverne findes som en naturlig del af Danmark. Desuden arbejder de også på at udnytte alle elementerne i processen, så der ikke går noget til spilde.

Det mest interessante tiltag på denne front er eksempelvis i deres valnøddelikør - efter filtrering ristes valnødderne til den perfekte snack med smag af rom, sødme og sprødhed. Eller citronresterne fra deres citronlikør, som bliver brugt som smagsgiver i nye produkter hos Ro Chokolade på Nørrebro.

Et eksempel på den skandinaviske spice-rom er deres Pinerum som er lavet med grannåle som hovedingrediens. 

Hele tankegangen bevæger sig væk fra masseproduktion, så hver unikke fadlagring får ekstra meget kærlighed - alt fra limiterede flasker til specifikke fadstyrke-varianter.  

For Casper Halling er spiritus vejen frem til at nå det internationale marked:

"Personligt tror jeg, at vi kun har set starten på dansk spiritus udvikling, hvor man kan drage paralleller til hele renæssancen med ølbrygning, som var meget fremme for nogle år siden."

Gin-bølgen har stadigvæk grebet på mange af danskerne, men Halling er sikker på, at niche-rom og danske råvarer kommer til at tage danskerne med storm indenfor de næste år. 

Du kan læse mere om To Gents her

ANNONCE
Dansk romfirma To Gents vil ændre folks opfattelse af, hvordan rom kan smage
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt