Denne forret lyder mere luksuriøs, end hvad du får for pengene
En gammel klassiker.
Hvem elsker ikke en god forret? For nogle er de endda mere tilfredsstillende end selve hovedretten – og det burde de næsten være, når de ofte koster det samme. Sprøde mozzarella-sticks, saftige buffalo wings eller sprødstegte kartoffelskins kan være uimodståelige fristelser. Men ikke alle forretter er pengene værd. Nogle er simpelthen overprisede i forhold til, hvor lette og billige de er at lave.
Læs også: Sådan kan du bruge lagen fra mozzarella
Et perfekt eksempel? Rejecocktail.
Rejecocktail: En dyr illusion af luksus
Engang var rejecocktail symbolet på sofistikeret luksus. Tilbage i 1970’erne blev den ofte serveret i fine glas med en klassisk cocktaildressing – og selv i dag har den stadig en vis elegance over sig. Men selvom den kan give associationer til dyre middage, er det faktisk en af de billigste retter for en restaurant at lave.
Selve saucen består af fem basale ingredienser: ketchup, citronsaft, worcestershiresauce, peberrod og lidt hot sauce. Ingen eksotiske råvarer eller komplicerede teknikker – bare en hurtig blanding, som du sandsynligvis kan lave derhjemme på under fem minutter.
Og hvad med rejerne? De er hverken rå eller specielt svære at tilberede. De fleste restauranter koger og pocherer dem blot, hvilket du lige så godt kan gøre selv uden at betale 200 kroner for retten.
Lav din egen rejecocktail for en brøkdel af prisen
Hvis du virkelig elsker rejecocktail, er der ingen grund til at betale overpris for den på en restaurant. Køb nogle gode rejer fra en fiskehandler eller supermarked, få dem eventuelt klargjort, og kog dem derhjemme. Lav en hurtig cocktaildressing, og servér dem med lidt citron. Så får du præcis samme oplevelse – uden at bruge en mindre formue.
Så næste gang du ser rejecocktail på en restaurantmenu, så overvej lige en ekstra gang, om det virkelig er værd at betale for noget, du nemt kan lave selv.