Mandekogebogen

Disse topkokke skal dyste til årets Østersfestival

3 kategorier og over 30 topkokke!

Årets lineup af topkokke til Årets Østerfestival er landet og 'besætningen' byder på mere end 30 forskellige topkokke fra både Danmark, Sverige og Nordtyskland. 

De skal alle dyste i det famøse 'Årets Østerskok', hvor man på den bedst mulige måde skal lave en ret, som roterer omkring den fine Vadehavsøsters.

I år finder konkurrencen sted på Rømø, som efterhånden kaldes nordens centrum for østers, da den ligger midt i Vadehavet.

”Aldrig før har så mange kokke taget turen til Vadehavet for at hylde østersen og deltage i ’Årets Østerskok’. Det siger noget om den folkelige forankring, som østers er ved at få. Det er ikke elitær konkurrence. Det er en folkefest”, siger Helle Brønnum Carlsen, der er ledende overdommer ved konkurrencen.

I år er der 3 kategorier - det salte køkken, det søde køkken og 'østers-smørrebrød'.

Har man gummistøvlerne under armen kan man begive sig ud på østersafari og direkte plukke de invasive østers op fra havet og nyde en hurtig snak!

Men selv om de smager godt, og de er lige til at samle op i Vadehavet, så har vi ikke nogen stor tradition for østers i Danmark, selv om i tidernes morgen eksporterede østers fra Vadehavet til
blandt andet det russiske hof. Det er netop det paradoks, som festivalen vil gøre op med.

Danmarks Østersfestival er den 12.-14. oktober og har events på flere øer i Vadehavet og i Sønderjylland. Læs mere her.

Se alle kokkene herunder - opdateres løbende:

ANNONCE
Østerskokkene 2019

KATEGORI 1: Det Salte Køkken
Emil Bahr, Sdr. Bjert Kro, Francis Cardenau, Nicolaj Christiansen, Treetop Vejle, Jim Feilberg, Restaurant GonzalezFeilberg, Nakskov,
Nicola Franetti, Restaurant Brace, Kasper Tind Hasse, Falsled Kro, Malte Iglemose, Restaurant Louisehøj (Kolding Fjord), Restaurant
Landhaus-Stricker*, Sylt, Anika Madsen, Restaurant Roxie, Karlos Enrique Ponte Maldonado, Restaurant PMY, Brian Pedersen, Atelier
85, Vivi Schou, Restaurant Babette, Vordingborg, Steffen Villadsen, Molskroen ,Henrik Yde, Restaurant Kiin-Kiin*, Xavier Malletier,
Vester Vedsted Vingård, Nicolai Tram (Sverige), Restaurant R.O.S. Tønder med flere.


KATEGORI 2: Det Søde Køkken
Mette Dahlgaard, Restaurant Gemyse, Tivoli, Fabio, Restaurant Haebel, Hamburg, Patrick Godborg, Restaurant Babette, Vordingborg,
Daniel Kruse, Det Røde Pakhus, Bornholm, Casper Sundin (sidste års vinder i Det Søde Køkken), Jack Kramer, Ruths Hotel, Skagen med flere.


ÅRETS NYE KATEGORI: Østers og Smørrebrød
Musikkens Spisehus i Aalborg (Vinder af Årets Vildtret 2018) Restaurant Remouladen, Vejle, SELMA Copenhagen, MadMikkel Aarhus med flere. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt