Finalisterne er fundet til Årets Vildtret 2018
Danskerne skal have vildtkød tilbage på middagsbordet.
Nu varer det ikke længe, før årets udgave af Årets Vildtret løber af stablen. Mere præcist finder den store finale sted d. 4. november på Als, hvor dygtige kokke kæmper om at kreere den bedste ret med vildtprodukter.
Foruden den store konkurrence kommer også Produktprisen, hvor jeg sammen med en håndfuld madglade dommere skal finde frem til de vildtprodukter, du skal have mulighed for at købe til dine hverdagsmåltider!
Selve hovedkonkurrencen, Årets Vildtret, har haft over 20 restauranter på tilmeldingslisten, hvor kun otte kom igennem dommernes nåleøje.
Restauranter fra hele Danmark havde sendt opskrifter, billeder og råvarelister ind med alt fra sneppe, krikand, skovdue, fasan og krondyr. Men de seks dommere, der fik præsenteret opskrifterne totalt anonymt:
”Der var tæt løb. Generelt var niveauet temmelig højt, og kun en enkelt faldt igennem, fordi de brugte hvide asparges, som ikke er i sæson samtidig med vildtet i Danmark. Resten kunne i princippet have deltaget”, forklarer madskribent og anmelder Helle Brønnum Carlsen, der sammen med topkokkene Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, Vivi Schou fra Barbette, Francis Cardenau, Patrik Jaros og urtekongen Thomas Laursen udgør årets dommerpanel.
Det sjove ved finalen bliver, at de otte finalister ikke på forhånd kender til, hvilket stykke kød de får i den endelige konkurrence.
Lokale jægere fra Sønderjylland og Als har skudt i dagene op til konkurrencen. Herefter trækker finalisterne lod om de enkelte stykker vildt.
Da Als dog er kendt for især dåvildt og kronvildt, så kan man bestemt forvente at se den slags kød på programmet.
Det er 8. gang at konkurrencen afholdes, og den arrangeres af foreningen ’Vildt Gastronomi’, der har som mål at få vildtet, der både er velsmagende og bæredygtigt, tilbage på de danske tallerkner.
Derfor vil der være adskillige muligheder for at få kokkefif og køkkentricks, høre foredrag om og ikke mindst få smagsprøver på vildt, når konkurrencen og vildtfesten løber af stablen på Als den 3. og 4. november.
Se finalisterne herunder - ses vi?
- Restaurant Kiin Kiin, København: Henrik Yde og Dak Wichangoen
- Le Gourmet LEGO House, Billund: Mounir Carstensen og Christian Erthman
- Falsled Kro, Millinge: Martin Peter Leth Sjunnesson
- Restaurant Uformel, København: Martin Neumann og Eigil Bundsgaard Jensen
- Restaurant Babette, Vordingborg: Benjamin Teilmann Larsen
- Restaurant Sletten, Humlebæk: Kasper Byrsing og Rasmus Overgaard Kardyb
- Restaurant Musikkens Spise Hus i Aalborg: Nicklas Tellufsen og Mikael Kopp Christensen
- Restaurant Brace, København, Nicola Franetti