Mandekogebogen

Fire & Cane: røget whisky og sød rom mødes i nyt Glenfiddich-eksperiment

Nyt eksperiment fra det skotske destilleri.

Glenfiddich er ikke bleg for at hoppe med på bølgen af eksperimenter i den ædle destilleringsproces - mens mange mennesker tyer til deres vante flaske whisky, så er der også et marked for yngre kunder, som ønsker lidt mere eksperimenterende kreationer.

Glenfiddich løfter nu sløret for deres Fire & Cane - navnet hentyder til den komplekse kombination af skotsk whisky og sydamerikansk rom (FIRE hentyder til peating-processen, der giver røgsmagen, mens CANE refererer til de sukkerrør, der bruges til at give rom sødme).

Fire & Cane er forsøget på at kombinere den røgede scotch med en sød finish i sydamerikanske rom-fade. Whiskyen er mere røget end deres normale varianter, hvor tørverøget whisky blev blandet sammen med ikke-røget whisky, der begge blev modnet i bourbon-fade. For så til sidst at ligge nøje udvalgte romfade de sidste 3 måneder.

Smagsprofilen er eg, tørv, karamel, grønne frugter, bagt æble, grillede skumfiduser og svage krydderinoter.

Flasken koster ca. 300 kroner, og nu venter vi så bare på, at den rammer Danmark!

ANNONCE
Fire & Cane: røget whisky og sød rom mødes i nyt Glenfiddich-eksperiment
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt