Mandekogebogen

Forskere har skabt en chilisauce, som efterligner reaktionen efter et giftigt edderkoppebid

Med andre ord - den sparker røv!

Der må være grænser for, hvad man bør udsætte sig selv for, når man udforsker den gastronomiske gren af 'stærk mad'.

Vi kan vel blive enige om, at hvis du spiser et måltid, og efterfølgende græder snot og føler, at din mund er har været en tur i Mordors flammer - så burde man sige stop der?

Men det vil videnskaben ikke være med til!

ANNONCE
@StevesScientificSauce - Forskere har skabt en chilisauce, som efterligner reaktionen efter et giftigt edderkoppebid @StevesScientificSauce

En flok britiske forskere har lavet en chili, som er resultatet af studier af hundredevis af edderkoppetyper.

Og chilien hedder Steve's Scientific Sauce, og har været et lille 'hyggeprojekt' ved siden af reelle studier om giftige edderkopper. 

De to forskere bag konceptet og firmaet Venomtech, Steve og Stefano, fortæller, at det er det tætteste man kan komme på at få smagen af edderkoppegift - uden rent faktisk at smage på den rigtige!

Smagen efterligner effekterne af at blive bidt af en Trinidad Chevron-edderkop. Dennes gift har nemlig samme effekt på menneskets receptorer i munden, som effekten af capsaicin. 

Det kostede helt op til 170.000 kroner blot at teste, om giften overhovedet var sikkert at indtage.

Alligevel stoppede det ikke duoen, som fik indsamlet penge til at skabe den bedste syntetiske udgave af giften - og her fik de held af at isolere giftens peptider, som påvirker smag og 'brændefornemmelse' i munden på mennesker. 

ANNONCE
@StevesScientificSauce - Forskere har skabt en chilisauce, som efterligner reaktionen efter et giftigt edderkoppebid @StevesScientificSauce

Så der har du det - en chilisauce, som er infused med syntetisk edderkoppegift.

Og de har indtil videre formået at sælge 300 flasker til vovehalse.

Ifølge forskerne skulle den være rigtig god sammen med karryretter, quesadillas - og de forventer også at lancere en mayo, som de kalder 'Venomaise'.

Og de har indtil videre 'tappet' 300 edderkopper for gift ved at bedøve dem og give dem små eletriske stimulanser, som får musklerne omkring giftkirtlerne til at afgive de gyldne dråber.

Tjek flaskerne ud her.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt