Mandekogebogen

Gastrotools skaber symbiose mellem japanske kvalitetsknive og overkommelige priser

Kvalitetsknive til hverdagskøkkenet!

Når det kommer til at udstyr i køkkenet, så bruger man ofte den gamle saying “aldrig gå ned på udstyr”.

Det er også på sin vis en sikker vej til at oppe sit game i hjemmekøkkenet, men man kan hurtigt drukne i for meget gejl og lir, som man måske ikke havde brug for i første omgang.

Et punkt, som altid skal prioriteres højt i min optik, er selvfølgelig - knivfronten.

Og her handler det ikke så meget om at have én af hver model, men derimod omkring 5  knive, som du bare ikke kan slippe igen. De knive, som du kan bruge til alle formål i køkkenet, og som kan tåle de nødvendige tæsk, som de får i løbet af dagligdagens brug.

Jeg har igennem flere år med amatørkøkkenets ædlekunst prøvet højt og lavt på knivfronten, hvor jeg efterhånden er kommet til den konklusion, at det handler om, hvordan DU arbejder med kniven - ikke så meget selve kniven.

Det er selvfølgelig selvsagt, at hvis du køber en på rabathylden i supermarkedet til 200 kroner, så kommer du ikke særligt langt, men det er ikke ensbetydende med, at du skal helt op i svimlende beløb for at få kvalitet.

 
ANNONCE
Gastrotools skaber symbiose mellem japanske kvalitetsknive og overkommelige priser

Her falder blikket på en iværksættervirksomhed såsom GastroTools, hvor visionen fra starten af har været, at man skal have en køkkenkniv, som er et redskab i høj kvalitet.

Her har skaberen Julius Schiller pillet mellemledene væk i forretningen, fokuseret på et mindre udvalg og i stedet sat fokus på, at kniven ikke bare er en pyntegenstand på magneten - den skal med på arbejdet hele vejen!

Kvalitet og overkommelige priser mødes i en herlig samhørighed, hvor man rækker op efter japansk skarphed og stålets hårdhed fra de dyrere luftlag, men trækker dem ned på et niveau, hvor den almene amatørkok kan lege med - men det topkokke leger også med. Alt fra fra Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro til Thomas Rode.

 
ANNONCE
Gastrotools skaber symbiose mellem japanske kvalitetsknive og overkommelige priser

“Men Rasmus, nok salgssnak - hvordan er kniven i praksis?!”

- tænker du måske.

Og det er nok her, at konceptet trækker flest point i land.

Jeg har leget lidt med kniv-udvalget, og gældende for alle typer i sortimentet, er, at det ligger utroligt godt i hånden.

Skæftet har en plekter-lignende form, som lægger sig op af Releaux-trekanten, som har den funktion, at man får en mere glidende bevægelse under brug.

Balancen er utrolig god, og gør, at kniven kommer til at lave det meste af arbejdet, uden at du skulle blive kørt træt af længere brug.

Udseendesmæssigt holder knivene et herligt minimalistisk udtryk med sort skæfte og en klassisk damaceret klinge, som med sine 67-lags japansk stål både udstråler og agerer knivskarpt.

Selve klingen er uhyre skarp og selvom du kan få damaceret stål med op til 100-150+ lags, så er omkring de 60 lag det gyldne nummer til dagligdagsbrug - det gør, at den holder skarpheden meget længe.

 
ANNONCE
Gastrotools skaber symbiose mellem japanske kvalitetsknive og overkommelige priser

Samlet set

Det sagnomspundne damacerede stål, som stammer helt tilbage fra de ædle samuraier og deres sværd, fortsætter sit indtog på det danske marked, og Gastrotools gør det muligt for alle at lege med.

Udvalget giver dig de nødvendige knive, som i gennemsnit vil holde resten af dine dage i køkkeneksperimenterne. Knivsættet er en minimalistisk fryd for øjet, stålet er og forbliver uhyre skarpt og slidstærkt - hvad enten du blot er i køkkenet 2-3 dage om ugen, eller lever og ånder for de varme gryder.

Hvis du mangler et stærkt sæt til din knivmagnet, så har Gastrotools lige nu rabat på den ultimative pakkeløsning.

Tjek knivene ud på Gastrotools.dk.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt