Mandekogebogen

Gratinskål

Gratineringsskålen er det ovnfaste fad du bruger til gateringsretter - som eksempelvis den udødelige lasagne.

En gratinskål er et ovnfast fad, som ofte bruges til at tilberede og servere ovnbaserede retter såsom grøntsagsgratin, lasagne, bøf bourguignon og gratineret kartoffelmos. En gratinskål er typisk flad og bred med en høj kant for at holde ingredienserne på plads, mens retten tilberedes i ovnen.

Gratinskåle kan være lavet af forskellige materialer, herunder keramik, stentøj, glas eller metal. Nogle gratinskåle er også udstyret med håndtag, der gør det nemt at flytte skålen fra ovnen til bordet.

Det ovnfaste materiale, som en gratinskål er lavet af, gør det muligt at tilberede og servere retter, der kræver en høj temperatur uden at skade skålen.

Gratinretter er typisk toppet med smeltet ost eller en bechamelsauce, som giver retten en sprød og gylden overflade.

Se også: Ovnfast Fad

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce