Mandekogebogen

Grøntsagskogebogen: imponerende leksikon over mulighederne i det grønne køkken

Opgrader dine evner på den grønne front i køkkenet!

Månedens kogebog er landet på kontoret og denne gang er vi i det grønne univers - og nej, det er hverken en slankebog, en krakilsk klimabog eller en simpel "10 tips til at pifte din sommersalat op".

Denne gang har jeg fået fingrene i Grøntsagskogebogen, som er kræs for kogebogselskere med sit vidtrækkende, brede og utroligt interessante tilgang til det grønne element i køkkenet.

ANNONCE
Grøntsagskogebogen: imponerende leksikon over mulighederne i det grønne køkken

Det er endelig en grøntbog, som ikke sværger til den ene kur, den ene livsstil eller andre mere eller mindre fanatiske hverdagsritualer, overbevisninger og anstrengende mad-sammensætninger - den tager afsæt i det grønne køkken, lader de grønne råvarer føre ordet og derfra skabe magi, hvor smagen er nøgleordet. 

Jeg blev især overrasket over, hvor fyldestgørende, omfattende og dybdegående den er - normalt kan jeg godt være lidt skeptisk over for ‘grønne’ kogebøger. De er tit enten farvet af en meget specifik tilgang til grøntsagerne eller også er den mere specificeret til én type salat. 

Grøntsagskogebogen er nærmest en lille husholdningsalmanak til dig, som vil udvide horisonten fra iceberg-salat og bevæge dig ud i lidt mere ‘vovede’ kreationer, hvor det grønne ikke bare er et sidedish til et primær-måltid. 

I dage hvor klimapolitik fylder ret meget, så kan det være svært at finde rundt i de forskellige argumenter og muligheder for at få en mere bæredygtig hverdag på benene - men bogen baner vejen og i stedet for at argumentere for eller imod kød, så giver kogebogen et indblik i det grønne univers, som du (måske) ikke kendte til. 

Ny viden leder til nye smage, nye idéer og ikke mindst flere egenskaber i køkkenet - og hvis du mangler inspiration fra den grønne skuffe, er du kommet det helt rigtige sted. 

Grøntsagskogebogen vandt prisen som A?rets norske kogebog i 2018, og det er derfor heller ikke uden grund, at den nu har fundet sin vej til det danske marked. Bogen indeholder mere end 400 opskrifter på grøn kvalitetsmad til både hverdag og fest samt et omfattende grøntsagsleksikon med simple grundopskrifter og introduktioner til grøntsagernes kvaliteter.

Et fantastisk leksikon, som guider dig til at finde sæsonens bedste råvarer og desuden opskrifter til at udnytte de små, korte sæsoner af eksempelvis friske, nye asparges.

Derudover giver den også en lille tilgang til at sanke i naturen, hvor man får et indblik i, hvor mange lækre råvarer man egentlig bare kan drage ud naturen for at finde.

Kokkene bag Grøntsagskogebogen er nordmændene Tom Victor Gausdal og Stian Floer. De er blandt Norges førende kokke og har sammen solgt over 300.000 kogebøger. Tom og Stian er bedste venner, og de vil mere end bare at lave lækker mad. De er meget optagede af at bruge lokale og økologiske råvarer, som er i sæson.

Et sikkert hit på hylden til folk, som elsker at få ny inspiration fra farverige og gennemtænkte kogebøger!

ANNONCE

Udkommer: 23. maj 2019

Omfang: 448 sider

Pris: 299,95 kr.

Forlag: Strandberg Publishing

Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt