Mandekogebogen

Guide: Sådan kan du lindre din forkølelse

For de fleste er forkølelsen ikke en farlig sygdom, men kan ikke desto mindre være utroligt irriterende at døje med, de gange om året den rammer. Mange af os har vist prøvet det; ondt i halsen, løbende og tilstoppet næse, der sætter en kortvarig dæmper på livseuforien. Men du kan heldigvis hjælpe dig selv, og måske andre med en kur mod forkølelse, der kan lindre nogle af forkølelsen ubekvemmeligheder.

De gode håndkøbspræparater 

Da forkølelse som udgangspunkt er en virus, er der ikke altid det store du kan gøre for at behandle på den. I stedet må du lade din immunforsvar nedbryde den, hvilket måske kan være en smule frustrerende. En kur mod forkølelse er altså ikke en kur mod sygdommen som sådan, men du kan afhjælpe dig selv med nogle af symptomerne. Præparaterne til det er heldigvis ganske let tilgængelige på apotekernes håndkøbssortiment såvel som i nogle dagligvarebutikker. Dine gode venner under forkølelsen kan altså være næsesprayen, halspastiller, hostesaft og måske smertestillende medicin, afhængigt at hvilke symptomerne der er til gene for dig: 

  • Har du en tilstoppet næse kan du benytte dig af næsesprayen. 
  • Er din hals meget øm af hoste eller andet kan det lindres ved hjælp af halspastiller eller måske noget te. 
  • Hoster du, kan du måske få gavn af lidt hostesaft. Husk eventuelt at følge flaskens anvisninger. 
  • Har du feber, kan noget smertestillende medicin også virke febernedsættende. 
ANNONCE

Selvom det måske kan være fristende at bruge alle disse ting for at holde sig kørende og forkølelsen på det laveste, kan du måske overveje at din krop også har brug for hvile, hvilket også kan være en stor del af en kur mod forkølelse. 

Forebyggende arbejde

En anden kur mod forkølelse kan være slet ikke at blive forkølet, hvilket du kan hjælpe dig selv med ved at gøre nogle forbyggende forholdsregler mod smitten.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce