Mandekogebogen

Htipiti

Græsk fetadip!

Hvis du leder efter en skøn nem og utrolig velsmagende dip til næste tapas-aften eller bare en god dip som tilbehør til aftensmaden?

Så skal du absolut prøve den græske Htipiti.

Det er i al sin enkelthed en græsk version af den mellemøstlige dip Haydari - her skal man blot blende grillede peberfrugter med græsk fetaost og tilsætte lidt chilifager.

Potent, cremet og utrolig smagfuld - perfekt til pitabrød, spreads, dip og tapas.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Htipiti

græsk fetadip!

6 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram fetaost
  • 3 stk peberfrugt, røde
  • ½ tsk chiliflager, røde
  • ½ dl olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 210-230 grader varmluft eller grillfunktion - smid dine peberfrugter på en bagerist med bagepapir og sæt dem i ovnen.
  2. Grill dem i ca. 25-30 minutter, hvor du vender dem løbende - skindet skal gerne blive helt sort og boblende. Når de er færdige, tager du dem ud, lægger peberfrugterne i en skål og lægger husholdningsfilm over skålen - lad det stå i 5 minutter. Derefter er det nemt at tage skindet af.
  3. Fjern skind og kernehus og lad dem køle af - blend dem herefter med fetaost til en lind masse. Tilføj olivenolie for mere cremet konsistens og tilsæt chiliflager. Smag til med salt og peber og server.
Del

Seneste nyt

Annonce