Htipiti
Græsk fetadip!
Hvis du leder efter en skøn nem og utrolig velsmagende dip til næste tapas-aften eller bare en god dip som tilbehør til aftensmaden?
Så skal du absolut prøve den græske Htipiti.
Det er i al sin enkelthed en græsk version af den mellemøstlige dip Haydari - her skal man blot blende grillede peberfrugter med græsk fetaost og tilsætte lidt chilifager.
Potent, cremet og utrolig smagfuld - perfekt til pitabrød, spreads, dip og tapas.
Fang opskriften herunder:
Htipiti
græsk fetadip!
6 portioner
40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 500 gram fetaost
- 3 stk peberfrugt, røde
- ½ tsk chiliflager, røde
- ½ dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 210-230 grader varmluft eller grillfunktion - smid dine peberfrugter på en bagerist med bagepapir og sæt dem i ovnen.
- Grill dem i ca. 25-30 minutter, hvor du vender dem løbende - skindet skal gerne blive helt sort og boblende. Når de er færdige, tager du dem ud, lægger peberfrugterne i en skål og lægger husholdningsfilm over skålen - lad det stå i 5 minutter. Derefter er det nemt at tage skindet af.
- Fjern skind og kernehus og lad dem køle af - blend dem herefter med fetaost til en lind masse. Tilføj olivenolie for mere cremet konsistens og tilsæt chiliflager. Smag til med salt og peber og server.