Mandekogebogen

5 nemme måder at lave is uden ismaskine

Cremet og lækkert.

Du har lyst til is, men har ikke en ismaskine stående (eller orker ikke at grave den frem fra bunden af skabet). Fortvivl ikke – du kan sagtens lave cremet, lækker og hjemmelavet is med redskaber, du allerede har i køkkenet. Her får du 5 geniale metoder til at trylle is frem uden en eneste roterende kompressor i sigte.

Læs også: Anthony Bourdains tømmermændskur

1. Fløde og kondenseret mælk – no-churn-klassikeren

Den måske mest populære metode blandt hjemmekokke. Du skal kun bruge to basisingredienser:

  • ½ liter piskefløde

  • 1 dåse sødet kondenseret mælk

Pisk fløden til bløde toppe, vend forsigtigt den kondenserede mælk i sammen med vanilje, kakao, purerede bær, kaffe, peanutbutter eller hvad du ellers er i humør til. Frys det hele i en lufttæt beholder i mindst 4-6 timer. Resultatet? Cremet, sød og iskold magi.

2. Frysepose-metoden – lav is på 5 minutter

En sjov metode, især for børn eller som et hurtigt eksperiment:

  • Fyld en lille frysepose med fløde, sukker og vanilje

  • Læg den ned i en større frysepose fyldt med isterninger og groft salt

  • Ryst og ælt poserne i 5-10 minutter

Den kolde is og salt sænker temperaturen og fryser isblandingen hurtigt. Lidt primitivt – men det virker overraskende godt!

3. Frossen banan-is – nice cream til de sundhedsbevidste

Skær modne bananer i skiver, frys dem ned, og blend dem derefter til en cremet konsistens. Tilsæt kakao, peanutbutter, bær eller lidt vanilje for variation. Det er vegansk, sukkerfrit og stadig utrolig lækkert. Og ja – det smager faktisk af is.

4. Is i bradepande – den dovne løsning

Lav din iscreme (fløde, mælk, sukker, smag) og hæld blandingen ud i en lav bradepande eller fad. Stil det i fryseren og rør i det hver halve time i 3-4 timer med en gaffel. Det forhindrer iskrystaller og giver en jævnere tekstur. Ikke helt så cremet som maskineis, men stadig rigtig godt.

5. Blender-is med frosne frugter

Blend frosne bær eller frugter med lidt yoghurt, kokosmælk, fløde eller kondenseret mælk. På få sekunder har du en softice-lignende dessert, der kan spises med det samme. Perfekt som hurtig hverdagsforkælelse.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce