Giv din bourboncocktail et kick med... syltet agurkejuice
Ny variant?
Okay, du kigger måske lige en ekstra gang. Bourbon og pickle juice? Jep. Det lyder skørt, men det smager ret fantastisk. Hvis du har sat dine ben i en bar, hvor shots ikke kommer med fancy navne og isskulpturer, så kender du måske allerede pickleback-klassikeren: ét shot whiskey, ét shot agurkelage. Det er salt, surt, skarpt – og det fungerer. Men hvad nu, hvis vi tager det koncept og gør det til en egentlig cocktail?
Læs også: Derfor fungerer espresso og danskvand
Det er præcis det, vi gør her. Mere civiliseret, stadig frækt – og et seriøst samtaleemne til næste fest.
Sådan laver du en pickleback-cocktail med bourbon
Du behøver ikke en shaker og barforklæde for at være med. Her er, hvad du skal bruge:
-
5 cl bourbon (vælg din favorit – mere om det om lidt)
-
3 cl agurkelage (direkte fra glasset)
-
1 cl friskpresset limesaft
-
Evt. 1 cl simple syrup, hvis du er til den sødere side
-
Masser af is
Rør det hele sammen i et glas, eller byg det direkte over is. Og så kommer det bedste: Garnish’en ligger allerede klar i sylteglasset. En klassisk dild-agurk, måske med et hvidløgsfed på siden, og du har et glas, der både ser sjovt ud og smager seriøst godt. Ekstra fancy? Smid lidt frisk dild eller en kvist rosmarin i – så har du pludselig en drink, der kunne have fået sit eget navn på en cocktailbar i Brooklyn.
Hvilken bourbon og hvilke pickles?
Det fede ved den her drink er, at du kan tune den præcis til din smag. Vil du have noget med lidt oomph, så snup fx Wild Turkey 101 – masser af power, masser af karakter. Vil du gå den sødere vej, så prøv noget i retning af WhistlePig og tilføj måske et stænk maple syrup (gerne deres egen, hvis du vil gå all-in).
Og pickles? Det er en religion i sig selv. Her er tre stærke valg:
-
Grillo’s Classic Dill – ren, frisk dildsmag med ekstra crunch og lidt hvidløg. Går godt med en krydret bourbon.
-
Claussen – mere garlicky og rund i smagen. Perfekt hvis du vil have lidt mindre syre og lidt mere dybde.
-
Vlasic – klassisk eddikespark. Hvis du er til skarp syre og lidt mere “retro pickle punch”, er det her din ven.
Vil du spice det lidt op? Grillo’s laver også hot dill-varianter, hvor lagen får lidt ekstra varme. Kombinér med en sød bourbon og du har en drink, der både sveder og smiler.
En cocktail med karakter
Bourbon og agurkelage lyder måske som en joke, men det er faktisk en overraskende velbalanceret cocktail. Den salte, sure juice skærer igennem den søde, fede bourbon – og resultatet er en cocktail med masser af personlighed. Den kræver måske lidt mod – men den belønner dig med noget, du helt sikkert ikke har smagt før.
Så næste gang du står med et glas bourbon i hånden og tænker "jeg kunne godt drikke noget anderledes", så kig i køleskabet. Pickle jar'en kalder.