Mandekogebogen

Citronmåne-snitter

Smagfuld variation af citronmåne!

Citronmåne er en evig klassiker på kagefronten med sin syrlige, svampede og lækre smag og konsistens - en hjemmelavet citronmåne er en verden til forskel på købeudgaven!

Denne gang har jeg lavet en lille ekstra opgradering af den underskønne klassiker - og lavet noget, jeg kalder Citronmåne-snitter!

Det er i al sin enkelthed en kage, hvor man i bunden har citron-specie som et sprødt element, mens selve fyldet på toppen er en let underbagt citronmånedej toppet med syrlig glasur.

En lækker, smagfuld hapser, hvor man er gået all-in på citron og syrlig smag - blandet med den meget fede og cremede smag.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Citronmåne-snitter

Lækre hapsere!

16 portioner 1 time, 10 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

Citronmåne
  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 200 gram hvedemel
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 stk citron, økologisk
  • 3 stk æg
  • 100 gram marcipan, revet

Citronspecie-bund
  • 300 gram hvedemel
  • 200 gram smør
  • 150 gram flormelis
  • 1 stk vaniljestang

Topping
  • 2 dl flormelis
  • 2 stk citron, økologisk

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bunden - tag smørret ud af køleskabet 20-30 minutter før brug, så det er nem at arbejde med. Forvarm ovnen på 200 grader.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland det sammen med smørret. Pisk flormelis ind i smørret og pisk til sidst hvedemelet ind i massen. Find en lasagneform eller lignende, som du forer med bagepapir - rul speciedejen ud eller 'mas' den ned i formen, så du får et jævnt fordelt lag i formen. Prik den med et en gaffel et par gange.
  3. Afbag den i ovnen i ca. 10 minutter, indtil den bliver let gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af.
  4. Pisk i mellemtiden smør, sukker, kornene fra en vaniljestang og revet marcipan sammen i en skål - tilføj æggene et af gangen og tilsæt saften fra 3 citroner og skallen fra 1 citron.
  5. Vend hvedemel i massen. Hæld nu massen over den bagte speciebund og smid den i ovnen. Alt efter ovnens temperament skal den have 45-60 minutter. Den må godt være lidt underbagt, men tjek efter med en stegenål undervejs for at se, om der sætter sig ubagt dej på den.
  6. Når den er kølet helt af, blander du flormelis op med citronsaft til en syrlig glasur - fordel den over kagen og riv eventuelt lidt ekstra citronskal på toppen. Når glasuren har sat sig, skærer du den i mundrette sntiter!
Del

Seneste nyt

Annonce