Citronmåne-snitter
Smagfuld variation af citronmåne!
Citronmåne er en evig klassiker på kagefronten med sin syrlige, svampede og lækre smag og konsistens - en hjemmelavet citronmåne er en verden til forskel på købeudgaven!
Denne gang har jeg lavet en lille ekstra opgradering af den underskønne klassiker - og lavet noget, jeg kalder Citronmåne-snitter!
Det er i al sin enkelthed en kage, hvor man i bunden har citron-specie som et sprødt element, mens selve fyldet på toppen er en let underbagt citronmånedej toppet med syrlig glasur.
En lækker, smagfuld hapser, hvor man er gået all-in på citron og syrlig smag - blandet med den meget fede og cremede smag.
Fang opskriften herunder:
Citronmåne-snitter
Lækre hapsere!
16 portioner
1 time, 10 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ingredienser
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 1 stk vaniljestang
- 3 stk citron, økologisk
- 3 stk æg
- 100 gram marcipan, revet
Citronspecie-bund
- 300 gram hvedemel
- 200 gram smør
- 150 gram flormelis
- 1 stk vaniljestang
Topping
- 2 dl flormelis
- 2 stk citron, økologisk
Fremgangsmåde
- Start med at lave bunden - tag smørret ud af køleskabet 20-30 minutter før brug, så det er nem at arbejde med. Forvarm ovnen på 200 grader.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland det sammen med smørret. Pisk flormelis ind i smørret og pisk til sidst hvedemelet ind i massen. Find en lasagneform eller lignende, som du forer med bagepapir - rul speciedejen ud eller 'mas' den ned i formen, så du får et jævnt fordelt lag i formen. Prik den med et en gaffel et par gange.
- Afbag den i ovnen i ca. 10 minutter, indtil den bliver let gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af.
- Pisk i mellemtiden smør, sukker, kornene fra en vaniljestang og revet marcipan sammen i en skål - tilføj æggene et af gangen og tilsæt saften fra 3 citroner og skallen fra 1 citron.
- Vend hvedemel i massen. Hæld nu massen over den bagte speciebund og smid den i ovnen. Alt efter ovnens temperament skal den have 45-60 minutter. Den må godt være lidt underbagt, men tjek efter med en stegenål undervejs for at se, om der sætter sig ubagt dej på den.
- Når den er kølet helt af, blander du flormelis op med citronsaft til en syrlig glasur - fordel den over kagen og riv eventuelt lidt ekstra citronskal på toppen. Når glasuren har sat sig, skærer du den i mundrette sntiter!