Mandekogebogen

Guide til en saftig sommermenu til dig og dine gæster

Vi kender alle sammen den tid på året, hvor vi gerne vil lave mad udenfor i solskinnet på en mild sommeraften til vores dejlige gæster. Vi ender bare ofte med at grille det samme kød eller fisk gang på gang. Men det kan faktisk være besværet værd at forsøge sig med en lidt anden menu. Derfor får du her en guide til en lækker og anderledes menu, du kan servere for større forsamlinger.

Nok mad til alle

Hvis du har et ønske om at prøve noget nyt og forkæle dine gæster ekstra meget med madlavningen, kan du forsøge dig med en helstegt pattegris. Sætter du denne på menuen, er du sikker på at have nok mad til alle dine gæster. De fleste af grisene er nemlig så store, at du kan servere den for omkring 40-50 mennesker på én gang. Derfor er det også vigtigt, at du anskaffer dig en stor og aflang grill, som grisen kan hygge sig i, mens du underholder dine gæster. 

Husk det gode tilbehør

Når du laver den helstegte pattegris, er det også vigtigt, at dine gæster får noget lækkert tilbehør. Du har faktisk mange valgmuligheder, fordi der er meget, der passer til denne slags kød. Det allermest klassiske tilbehør er og bliver dog nogle lækre, cremede flødekartofler. Disse kan du med fordel supplere med en lækker grøn salat af spidskål og broccoli. 

Ingen mad uden vin

Du har sikkert nogle præferencer, når det kommer til den vin, du ønsker at servere til maden. Normalt foretrækker du måske en mere tør vin til dit kød, men når du serverer pattegris for gæsterne, er det måske værd at prøve noget nyt. Det lyse og marinerede svinekød passer nemlig rigtig godt med en sødere og mere fyldig rødvin eller hvidvin, som kan gøre dine gæster ekstra glade på den herlige sommeraften. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce