Mandekogebogen

Johnnie Walker lancerer deres første 50-års whisky

"A century in the making."

Johnnie Walker er ikke bleg for at lave nogle interessante limited edition-flasker - alt fra deres Blade runner 2049-udgave til 'White Walker', som er inspireret af Game of Thrones.

Gimmicks til side, nu er de klar til at lancere en ikonisk flaske - nemlig deres allerførste 50 år gamle whisky. 

ANNONCE
Johnnie Walker lancerer deres første 50-års whisky
ANNONCE

Flasken hedder John Walker Masters' Edition og bliver kun produceret i 100 flasker. 

Det endelige produkt er 'blended' af seks forskellige, sjældne whiskyer, som alle har lagret et minimum af 50 år hver. Whiskyen er desuden taget fra gamle destillerier, som eksisterede i en tid, hvor grundlæggeren levede (1805-1857) - fem ud af de seks destillerier er slet ikke i brug på daglig basis længere, men har haft gyldne flasker gemt i kælderen. Det er Glen Albyn, Glenury Royal, Caledonian, Cambus, Port Dunda og Blair Athol.

ANNONCE
Johnnie Walker lancerer deres første 50-års whisky
ANNONCE

Hver flaske er indgraveret og lagt i en sort krystal Baccarat-dekanter. 

"About 20 years ago, Johnnie Walker blenders recognised that these individual whiskies were very special and the decision was made to put them aside for special use, allowing each of them to continue to mature in their casks, knowing that, in time, something even more remarkable would emerge. Our goal was to pay tribute to the whisky masters who worked with these whiskies such a long time ago and, with the creation of The Masters' Edition, I believe we've done that."

- lyder det fra deres Master Blender Jim Beveridge.

ANNONCE
Johnnie Walker lancerer deres første 50-års whisky
ANNONCE

Smagsprofilen skulle efter sigende være en langsommelig 'snigende' smag af solbær og citrus, som efterfølgende bliver til mørk, cremet chokolade med en lang og varm finish af kølende mentol og en svag røgsmag.

Prisen?

162.000 kroner pr. styk.

Flasken ville blive sat til salg i udvalgte whisky-butikker i verden, hvor en flaske desuden bliver sat til salg på en auktion i Hong Kong i 2019.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt