Mandekogebogen

Kan du spise det her? Sådan spotter du, hvornår maden stadig er god

Vi har alle været der: Du åbner køleskabet og stirrer på en trist skive brød med en lidt for grønlig nuance, eller den der yoghurt, der lugter en smule funky. Skal du tage chancen?

Her er en guide til, hvornår du bør slå koldt vand i blodet - og hvornår det er tid til at hive skraldespanden frem.

ANNONCE

Mug på brød og ost: Er det bare pynt?

Brød med mug? Nope, det skal ud. Mugsporerne breder sig hurtigt i blødt brød, og det er ikke værd at satse på din mave som testkanin.

Hård ost? Skær muggen væk med 2-3 cm margen, og osten er stadig god - intet spild her!

Slap salat? Red den!

Hvis salaten ser ud, som om den har haft en dårlig dag, så smid den i iskoldt vand i 10-15 minutter. Det genopliver ofte bladene. Hvis de er blevet brune eller lugter mærkeligt - væk med det.

ANNONCE
Kan man skære mug af osten?
?si=KJ7YKG9dM21C8hLv

Mejeriprodukter: Er lugten værre end smagen?

Yoghurt og mælk, der lugter som et eksperiment fra kemitimen, bør smides ud. Men lidt tykkelse i yoghurt kan reddes med en god omrøring - så længe den ikke stinker eller smager dårligt, er den okay.

Kødpålæg og kød: Spil sikkert

Hvis kødpålægget er blevet slimet, eller kødet lugter som en dag på lossepladsen, så er det no-go. Selvom det ser fint ud, skal du altid holde øje med farve og lugt - hellere sikre end ked af det.

Brug hovedet (og næsen)

Når det kommer til mad, er dine sanser dine bedste venner. Hvis noget ser tvivlsomt ud eller lugter mistænkeligt, så smid det ud - men mange ting kan faktisk reddes, hvis du er smart. Mugget ost? Red den. Slatten salat? Giv den en chance!

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal behandle dine aldrende fødevarer, er det altid en god idé at læse op på de seneste anbefalinger fra Fødevarestyrelsen. Se videoen ovenfor. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce