Mandekogebogen

Madlavning til mange personer - er du forberedt?

Denne artikel indeholder reklamelink.

Vi elsker at lave mad, og vi synes, at det er dejligt og hyggeligt at lave mad til andre – men hvad skal man lave i køkkenet, når der lige pludselig er mange, der kommer for at spise med og er der plads til dem alle sammen? Vi kommer med et par råd til, hvordan du klarer madlavningen nemmest og hurtigst, så du kan sidde inde ved dine gæster det meste af tiden. Der findes ikke noget værre, end hvis man har kastet sig ud i en ret, der er lidt for kompliceret, og derfor ender med at stå i køkkenet hele aftenen. 

Find ud af, om du har plads til alle

Når man inviterer gæster på besøg, er det simpelthen alfa omega, at alle kan komme til at sidde ned og ikke mindst sidde ordentligt rundt om bordet. Har du derfor et bord, hvor der kan sidde fire personer rundt om, foreslår vi, at du går ud og investerer i et nyt bord. Hvis du tænker, at det er en god idé med et lidt større bord, så køb et spisebord her. Når du først har fået et lidt større spisebord, som rent faktisk kan rumme alle de personer, som du har inviteret til chili con carne, så kan du umuligt fortryde det. 

Hvilke retter er gode til mange personer? 

Der findes rigtig mange lækre retter, som du nemt kan lave til mange personer. Oftest kan det være meget fordelagtigt at lave gryderetter, da de typisk skal stå og passe sig selv, mens du kan gøre dig klar til at gæsterne kommer. En gryderet vil også være nemt i forhold til servering, da der ikke er noget, som skal ordnes lige inden, I skal spise. Det vil sige, at du kan være den gode overskudsvært, der hilser alle gæster velkommen – alt imens retten står og småsimrer ude på komfuret. 

Hvis du ikke er til gryderet, og hellere vil have noget let at spise, så kan du også lave nogle hjemmelavede pizzaer, hvor du køber noget kvalitetsfyld og kræser lidt ekstra for smagen. Lav din egen pizzadej og tomatsovs, det er dejligt nemt, og det lønner sig uden tvivl i smagen. En hjemmelavet tomatsovs bliver mere frisk, og du vil rent faktisk kunne smage tomaterne i sovsen. 

Byg selv burger med hjemmelavede burgerboller er heller ikke en dårlig ret, når man har inviteret mange gæster. Med burger på menuen er du også sikker på, at du rammer alles smag, da dine gæster selv kan bygge deres burger efter deres smag. Hvis du gerne vil kræse lidt ekstra for dine gæster, kan du købe en god ost, som du kan lægge oven på bøffen, mens den steger færdigt, så osten smelter. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt