Mandekogebogen

Ny teknik giver dig dry-age-bøffer på blot 48 timer

Modningsprocessen på 45 dage skåret ned til 48 timer!

Dry Aged-kød kan godt være en udfordring at opdrive i hverdagen - enten fordi mulighederne simpelthen ikke er tilgængelige i ens område, eller fordi prisklassen ligger langt udover det månedlige budget.

Du kan forsøge at modne og tørre dit kød derhjemme - men for at det rigtigt skal fungere, så kræver det nok lidt forskelligt udstyr eller opgraderinger i hjemmet, som hurtigt kommer lidt for højt op på prisskalaen igen. 

Dry-aging går i al sin enkelthed ud på at lade sin kød tørre under de rette forhold - på den måde går den naturlige mælkesyre, som findes i kødet, i gang med en fordampningsproces. Her bliver kødet mere tørt og smagen bliver mere intens. Desuden sker der også en naturlig enzym-nedbrydning af kødet, som gør kødet så mørt, at man med den rette teknik ender med en bøf du kan tygge med øjenbrynene!

Popular Mechanics har måske fundet den gyldne mellemvej til at opnå det samme smagsresultatet på 48 timer, som du normalt ville opnå på 45 dage.

Her bliver den klassiske svamp, "Koji", brugt til at fremskynde processen - svampen bliver ofte brugt i det japanske køkken til fermentering og andre elementer. 

Det går i al sin enkelthed ud på at smøre sin bøf ind i koji-svampen og lade den hvile i køleskabet nogle dage. 

Derefter skyller man det blot af og steger bøffen som normalt - og koji er faktisk overraskende let-tilgængeligt på eksempelvis Amazon!

Det skal prøves!

Se en mere udførlig gennemgang af konceptet herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE