Mandekogebogen

Nyborg Destilleri høstede otte guldmedaljer ved årets World-Spirits Award

Gyldne dråber fra det danske destilleri.

I går kunne det danske Nyborg Destilleri nyde godt af hele 8 guldmedaljer til årets WSA, World Spirits Award - fire til deres gin og fire til deres whisky. 

"Vores ildhu driver os til hver eneste dag at gøre det bedre i dag, som vi lykkedes med i går. Vi skaber hele tiden nyt i jagten på 'det skønneste'. Et mål vi aldrig forventer at nå. Men det stopper os ikke. Tværtimod gør det kun rejsen mere spændende.", udtaler Blender & Storyteller Kim Møller-Elshøj, fra Nyborg Destilleri.
 
"Vi er glade og stolte, men vi bliver aldrig færdige. Rejsen er målet."
 
Se alle otte vindere herunder med en lille beskrivelse af hvert produkt:
 

Ardor - Isle of Fionia, 59,8% abv. (Batch 116) - Double Gold Medal + Spirit of The Year Award 2018

og

Ardor - Isle of Fionia, 46,8% abv. (Batch 117) - Gold Medal

"Denne Single malt whisky har ligget udelukkende på træfade af hvideg, hvoraf de fleste tidligere har været brugt til bourbon i USA. Den er et stærkt eksempel, på hvad et godt fad kan gøre for et godt destillat. Whiskyen er frugtig, let og sød. Den dufter som posen med grønne æbler, der væltede hen ad køkkenbordet. Og som vaniljekransene, din mormor bad dig gemme til jul, men som var væk inden 2. søndag i advent."

 

MIST Gin - Gold Medal

Dristig & Søstærk
114° (57% vol.)

Smagsprofiler:

- Enebær

- Tang

- Salturt

"Tågen fra vandene omkring Fyn er tæt og bærer duften af hav med sig. Som denne gin, der indfanger havet, er rig på umami-flavours og ganske enkelt er noget langt ud over det sædvanlige. Den vil tage dig med til havs, men lad den ikke trække dig med sig ned!"

 
FROST Gin - Gold Medal
Vovet & Sprød
92° (46% vol.)
 
Smagsprofiler:
- Pebermynte
- Eukalyptus
- Enebær
 
"Når tågen lægger sig på planterne og bliver til rimfrost i kolde måneder, gå så udenfor og ånd ind. Og mens den iskolde luft fylder dine lunger, iagttag da rimen på bladene og mærk, at du lever. Sådan er denne gin. En gin som ingen anden. Den vil udvide din horisont og tager dig gerne helt ud til kanten. Men, vi be’r, stop før afgrunden."
 
DEW Gin - Double Gold Medal 
Raffineret og Delikat
87° (43,5% vol.)
 
Smagsprofiler:
    – Violer
    – Hyldeblomst
    – Agurk
    – Enebær
 
"Når tusmørket sænker sig, falder duggen. Hvert eneste kronblad på hver enkelt blomst funkler med små perler af vand. Sødmefuld og delikat vil denne gin minde dig om stille aftenture. Netop den stemning ønskede vi at fange, da vi skabte den."
 
Alle produkterne kan kategoriseres som enten super eller ultra premium produkter, er 100% økologiske, og skabt på Østfyn. Se mere til udvalget på destilleriets hjemmeside.
 
ANNONCE
@Nyborg Destilleri - Nyborg Destilleri høstede otte guldmedaljer ved årets World-Spirits Award @Nyborg Destilleri
Del

Seneste nyt