Mandekogebogen

Rastløs: Verdens første akvavit-bar

Akvavit er ikke kun skræddersyet til julefrokostsæsonen!

”Snapsen hører julefrokosten til”, tænker mange danskere, når talen falder på akvavit – men det bør der laves om på i følge Frederick-Sebastian Krause, manden bag verdens første akvavit-bar Rastløs, som i juni slog dørene op på Ravnsborg Tværgade 7 på Nørrebro.

Rastløs gør op med afdankede fordomme om dårlige snapsebranderter og grimme julefrokostoplevelser, der længe har skæmmet akvavittens gode ry og rygte herhjemme. Akvavit-baren præsenterer en hidtil uset samling af både funky, eksklusive og autentiske akvavitter, der kan nydes som de er, eller som agerer hovedkomponent i innovative og delikate akvavit-cocktails.

Den nordiske restaurantscene buldrer derudaf på snart 10. og 20. år, og alligevel står nordens egen autentiske spiritus fortsat i skammekrogen bag gin, rom og vodka – og sågar mezcal. Ikke så meget i udlandet, som herhjemme i akvavittens egen andedam. Den ubalance vil Rastløs gøre op med ved at uddanne både danskerne og besøgende i akvavit og ved at løfte akvavitten længere ind i vores hverdag og forbrugsmønstre.

ANNONCE
Rastløs: Verdens første akvavit-bar

Lær at elske nordens spirituskultur

“Vi ved simpelthen ikke nok om vores egen spirituskultur, akvavitten, der af mange opfattes som en støvet og kedelig kategori. Mange kan ikke kende forskel på akvavit og snaps og tror, at det er noget, der hører til morfars sildemad eller tantes Oda eftermiddagskaffe. Det kunne ikke være mere forkert. Den moderne akvavit eksploderer lige for tiden med flere og flere små og større lokale og regionale producenter, der formår at vise, at akvavitten kan matche, og på mange områder slå, selv den bedste og fineste gin, rom eller vodka. Nordisk spiritus er hot, bare ikke i norden, og det er sgu for åndssvagt,” siger Frederick-Sebastian Krause, indehaver af verdens første akvavit-bar Rastløs og producent bag akvavitterne VI.ER Akvavit.

På Rastløs er der fokus på akvavit i alle mulige og umulige afskygninger. Som navnet antyder, så skal der gerne ofte ske noget nyt, så der vil være en løbende rotation i udvalget af både akvavitter, drinks og øl. Så selv gengangere altid vil have en oplevelse af, at der er noget nyt og særligt, som venter på dem, næste gang de kommer på besøg.

Slå et smut forbi Rastløs på Ravnsborg Tværgade 7, 2200 København N - Baren er for dig, der værdsætter en velskabt akvavit på andre tidspunkter, end når den obligatoriske sildemad skal akkompagneres ned i svælget!

Se mere her: Vi er akvavit.

 
ANNONCE
Rastløs: Verdens første akvavit-bar
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt