Mandekogebogen

Ringform - Kugelhopf

Den klassiske bageform til bundtkager og andre gode sager

Kugelhopf ringformen er en populær bageform, der bruges til at lave en særlig type kage, kendt som kugelhopf. Kugelhopf kagen stammer oprindeligt fra Østrig og er en luftig, let og aromatisk kage, som typisk serveres med kaffe eller te.

Kugelhopf ringformen er lavet af metal og har en karakteristisk form med en ring i midten og en hul indre del. Formen kan have forskellige størrelser og er normalt lavet af støbejern eller aluminium. De fleste kugelhopf ringforme har et hul i midten, som hjælper kagen med at bage jævnt og giver kagen sin karakteristiske form.

En kugelhopf ringform kan bruges til at bage mange forskellige typer af kager, herunder både søde og salte varianter. Formen kan også bruges til at lave en smuk præsentation af frugt, salat eller andre retter.

For at bage en kugelhopf kage med en kugelhopf ringform, skal du starte med at smøre formen med smør eller olie og drys mel i bunden og på siderne. Dejen til kagen skal laves med ingredienser som mel, sukker, smør, æg og mandler eller rosiner. Dejen skal sættes i formen og bages i ovnen ved en passende temperatur.

Når kagen er færdigbagt, skal den tages ud af ovnen og afkøles i formen i ca. 10 minutter. Derefter skal formen vendes på hovedet, og kagen skal glide ud af formen og afkøles fuldstændigt.

Kugelhopf ringformen er en klassisk bageform, der har været brugt i mange generationer. 

En kugelhopf form kan bruges til at bage andre typer kager, såsom brioche, pandekager, kager og brød. Formens form gør det også muligt at lave iskager eller mousser i formen, hvilket giver en unik og elegant præsentation.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce