Mandekogebogen

Spis i haven - Stor guide til haveborde

Alle haveejere må nødvendigvis have et havebord. Med havebordet kan du rykke hyggen og den gode stemning ud i haven, når vejret tillader det, så du kan komme til at nyde de dejlige danske sommeraftener, og alt hvad det indebærer af god mad og rødvin. Haveborde er desuden med til at bringe stil ind på din terrasse, så den ikke kommer til at fremstå tom og kedelig at se på. 

Med et godt havebord og tilhørende stole har du alt, hvad du skal bruge for at byde sommeren velkommen, så du kan få det maksimale ud af den dejlige men alt for korte danske sommer. Men hvilket havebord skal du vælge? Der findes et hav af forskellige typer af borde i forskellige designs og materialer, og det kan være svært at beslutte, hvilket havebord der er det bedste til dig og din terrasse. Hvis du er på udkig efter et nyt havebord, kan du læs med herunder og få den inspiration og information, du mangler for at tage det rigtige valg. 

De mange forskellige typer af haveborde 

Der findes næsten lige så mange forskellige typer af haveborde, som der findes danske haver. Udvalget er med andre ord enormt, og din ferie kan således hurtigt blive spist op af grublerier, hvis du bare kaster dig hovedkulds ud i shopperiet, uden at have gjort dig nogle tanker på forhånd. Det kan altså være en god idé at tage et par beslutninger om hvilken type møbel, du godt kan tænke dig, så du har noget at gå efter, når du kører ud og kigger efter havemøbler. 

Først og fremmest kan du beslutte dig for, hvilken type materiale du gerne vil have, dit bord skal være lavet af. Der findes haveborde i mange forskellige materialer, der hver især kommer med deres fordele og ulemper. Det klassiske valg er træbordet, som garanterer at bringe hygge og sjæl ind på din terrasse. Med et træbord skal du dog tænke på, at træ er mere forgængeligt end eksempelvis sten eller metal, og det kræver vedligeholdelse, hvis du vil holde det pænt. 

Hvis du ikke er til træ, kan du eksempelvis overveje haveborde der: 

  • Har en glasplade
  • Er designet 100% i sten
  • Har metalstel 
  • Har en bordplade med mosaik
ANNONCE

Derefter skal du se på, hvor meget plads du egentlig har til rådighed på din terrasse. Det er selvsagt en dårlig idé at købe et stort havebord, hvis du har en lille terrasse, og du kan derfor med fordel foretage et par opmålinger, så du præcis ved, hvad du egentlig har plads til. Hvis du har en lille terrasse og gerne vil optimere pladsen, kan du eventuelt overveje at købe et rundt havebord, som nemt har plads til en masse mennesker, uden at selve borde fylder alverden. 

Til sidst skal du selvfølgelig tænke på design, så dit nye havebord kommer til at passe helt perfekt til din smag og stil, og så det kommer til at passe ind på din terrasse!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE