Tater Tots: sprøde rösti-fritter
Minifritter perfekt til dip og snacking!
Tater Tots er små, lækre og sprøde kartoffel-snacks, du uden tvivl har stødt på nede i fryserboksen i dit lokale supermarked.
De er heldigvis utroligt nemme at lave selv og får en meget bedre konsistens og smag!
Tater Tots blev opfundet tilbage i 1953 af det amerikanske firma Ore-Ida, der specialiserede sig i frosne madvarer.
De vidste ikke, hvad de skulle gøre med resterne af deres kartofler, når de var blevet skåret i de former, som skulle bruges til pommes frites.
De små strimler og rester blev mødt med krydderier og lidt mel og stegt sprøde som små hapsere - og Tater Tots så dagens lys på markedet i 1956!
Og tricket til at få den helt rigtige konsistens på dine tater tots aka. små røsti-fritter, er at forkoge kartoflerne en smule.
På den måde får du både kartoffelmos-konsistens og revet kartoffel-konsistens - som sammen giver en cremet midte og en sprød, flagende ydre.
Nemt enkelt og perfekt som snack, tilbehør til aftensmaden eller tømmermænd.
Fang opskriften herunder:
Tater Tots: Sprøde rösti-pommes frites
Nem snack!
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 350 gram bagekartoffel
- 1 tsk fint salt
- 1½ tsk evt. krydderier (løgpulver, hvidløgspulver, røget paprika, barbecue, etc.)
- 2 dl fritureolie/solsikkeolie
- 1 spsk. hvedemel (eller kartoffelmel for glutenfri)
Fremgangsmåde
- Skræl dine bagekartofler, men lad dem være intakte. Læg dem i en lille gryde med koldt vand, så det lige dækker. Bring dem i kog og lad dem koge i usaltet vand i 10 minutter. Hæld vandet fra og lad den køle af i 5-10 minutter, indtil de kan håndteres med hænderne.
- Mens de stadig er lune, rives de på rivejernets fine side, så du får tynde tråde og noget af den kogte del af kartoflen bliver helt elastisk - en af grundene til, at man får den rigtige konsistens! Bland den revne kartoffel i en skål med hvedemel, salt og evt. krydderier. Rør det godt sammen, men ikke for voldsomt. Hvis du rører for meget i det, bliver det mere en dej end revet kartoffel - og man vil gerne have de små, revne stykker til at blive sprøde og lækre i olien.
- Form dine tater tots til små cylindere med lette tryk i hænderne. Varm olien op i i en høj pande (160-170 grader, hvis du bruger termometer). Læg dine tater tots i den varme olie og vend dem eventuelt med spatel eller 'ryst' panden forsigtigt, så de hele tiden er i bevægelse i olien. Steg dem i et par minutter, indtil de er gyldne og sprøde på alle sider. Læg dem på fedtsugende papir og spis indenfor 10-15 minutter - det er stadig en lidt fugtig masse, vi arbejder med, så væden vil med tiden trække ud og spolere sprødheden.