Mandekogebogen

Tater Tots: sprøde rösti-fritter

Minifritter perfekt til dip og snacking!

Tater Tots er små, lækre og sprøde kartoffel-snacks, du uden tvivl har stødt på nede i fryserboksen i dit lokale supermarked.

De er heldigvis utroligt nemme at lave selv og får en meget bedre konsistens og smag!

Tater Tots blev opfundet tilbage i 1953 af det amerikanske firma Ore-Ida, der specialiserede sig i frosne madvarer.

De vidste ikke, hvad de skulle gøre med resterne af deres kartofler, når de var blevet skåret i de former, som skulle bruges til pommes frites.

De små strimler og rester blev mødt med krydderier og lidt mel og stegt sprøde som små hapsere - og Tater Tots så dagens lys på markedet i 1956!

Og tricket til at få den helt rigtige konsistens på dine tater tots aka. små røsti-fritter, er at forkoge kartoflerne en smule.

På den måde får du både kartoffelmos-konsistens og revet kartoffel-konsistens - som sammen giver en cremet midte og en sprød, flagende ydre. 

Nemt enkelt og perfekt som snack, tilbehør til aftensmaden eller tømmermænd.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tater Tots: Sprøde rösti-pommes frites

Nem snack!

20 portioner 15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 350 gram bagekartoffel
  • 1 tsk fint salt
  • 1½ tsk evt. krydderier (løgpulver, hvidløgspulver, røget paprika, barbecue, etc.)
  • 2 dl fritureolie/solsikkeolie
  • 1 spsk. hvedemel (eller kartoffelmel for glutenfri)

Fremgangsmåde

  1. Skræl dine bagekartofler, men lad dem være intakte. Læg dem i en lille gryde med koldt vand, så det lige dækker. Bring dem i kog og lad dem koge i usaltet vand i 10 minutter. Hæld vandet fra og lad den køle af i 5-10 minutter, indtil de kan håndteres med hænderne.
  2. Mens de stadig er lune, rives de på rivejernets fine side, så du får tynde tråde og noget af den kogte del af kartoflen bliver helt elastisk - en af grundene til, at man får den rigtige konsistens! Bland den revne kartoffel i en skål med hvedemel, salt og evt. krydderier. Rør det godt sammen, men ikke for voldsomt. Hvis du rører for meget i det, bliver det mere en dej end revet kartoffel - og man vil gerne have de små, revne stykker til at blive sprøde og lækre i olien.
  3. Form dine tater tots til små cylindere med lette tryk i hænderne. Varm olien op i i en høj pande (160-170 grader, hvis du bruger termometer). Læg dine tater tots i den varme olie og vend dem eventuelt med spatel eller 'ryst' panden forsigtigt, så de hele tiden er i bevægelse i olien. Steg dem i et par minutter, indtil de er gyldne og sprøde på alle sider. Læg dem på fedtsugende papir og spis indenfor 10-15 minutter - det er stadig en lidt fugtig masse, vi arbejder med, så væden vil med tiden trække ud og spolere sprødheden.
Del

Seneste nyt

Annonce