Mandekogebogen

The Balvenie fejrer 25 års jubilæum for DoubleWood-metoden med ny limited edition

25 års DoubleWood single Malt.

For 25 år siden gik det skotske destilleri frem med en ny teknik, som for alvor startede en revolution i single malt-industrien - de debuterede nemlig med konceptet DoubleWood, hvor man lagrer whiskyen i to forskellige typer træ. Det er selvfølgelig et koncept, vi kender i høj grad i dag - og endda i tripple cask og videre.

Men DoubleWood er hos kendere stadigvæk en signatur, som har bevaret sin enormt høje standard.

Og det skal selvfølgelig fejres! Det gør The Balvenie med en limited edition: The Balvenie DoubleWood 25 Year Old.

Flasken er speciallavet af Malt Master David C. Steward, og indeholder en alkohol, som blev lagt på tønder i Dufftown Skotland tilbage i 1993 - som er året, hvor den første DoubleWood 12 års så dagens lys.

Stewart eksperimenterede med double cask-modningen ved at overføre Balvenie lagret på egetræsfade til ex-cherry-tønder for at give den en finish over nogle måneder.

Og den nye flaske har haft 25 år på amerikanske egetræstønder, hvorefter den fik et par måneder på ex-Oloroso sherry-tønder.

“The final liquid has a lovely combination of sweetness and spice, with candied orange, some honey syrup on the nose, followed by a velvety mouth-coating taste, with layers of brown sugar and sweet dried fruit, with a finish full of oak and sherried sweetness" thanks to the two kinds of casks." - fortæller Stewart om den nye udgave.

Tillykke med jubilæet - vi smager gerne på den nye kreation!

ANNONCE
The Balvenie fejrer 25 års jubilæum for DoubleWood-metoden med ny limited edition
Del

Seneste nyt

Annonce