Mandekogebogen

Ugly Delicious: danske stjernekokke i spil i David Changs nye foodporn-serie

Grim mad i al sin skønhed!

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med stjernekokken David Chang, så er han en karismatisk størrelse, der virkelig formår at fange seerens opmærksomhed i sine madserier og dokumentarer - han er bundærlig, går ikke op i etikette og ‘sådan bør man opføre sig’ - hvis han ikke bryder sig om et Michelin-måltid, så siger han det, og hvis han elsker en bakke sprødstegte kyllingevinger fra KFC, så fortæller han det glædeligt.

Han har diverse restauranter på verdensplan, hvor Momofuku Ko stjæler rampelyset med sine to Michelin-stjerner - Netflix har allerede godt gang i hans projekter med flere sæsoner af Mind of a Chef, men nu har Netflix fisket ham ind til sit helt eget show - Ugly Delicious.

ANNONCE
Ugly Delicious: danske stjernekokke i spil i David Changs nye foodporn-serie

Og som navnet antyder, så handler det om mad, som nødvendigvis ikke er pænt, men smager helt igennem fantastisk. Gennem otte afsnit viser Chang og hans skare af madglade venner og kolleger forskellige udsnit af det gastronomiske univers - alt fra pizza i alle sine variationer til glæden og velsmagen ved et hjemmelavet måltid. En bramfri fortælling om, hvor forskellig tilgangen til madlavning kan være - og hvor stor en smag man kan få ud af ting blot ved at kende til råvarerne.

De hvide duge og snobberiet har aldrig været længere væk fra en mad-dokumentar, og det giver et forfriskende pust. Det er ikke fordi, at serier såsom Chef’s Table, som griber fat i nogle af de helt store stjernekokke, har snobberi og alt for meget feinschmeckeri på programmet - men Ugly Delicious tager alligevel tingene ned til gadeniveau. Du kommer højst sandsynligt ikke til at se andre Michelin-kokke indrømme, at de elsker KFC eller lignende - der er David Chang ganske unik.

ANNONCE
Ugly Delicious: danske stjernekokke i spil i David Changs nye foodporn-serie

Serien minder meget om konceptet i Mind of a Chef, hvor afsnittene er bygget op omkring måden, hvorpå mad kan smage, hvordan det fungerer helt molekylært og selvfølgelig en håndfuld historiske fakta til at give showet lidt videnskabelig kant. Udover det, handler det om kærligheden til madlavning, hvor Chang er noget nært den bedste til at ‘illustrere’, hvor godt ting smager med sine ytringer og mimik - den sidder lige i skabet.

Afsnittene byder på interessante bekendtskaber med stor fokus på blandt andet København, hvor vi får stjernekokkene Christian Francesco Puglisi og René Redzepi at se i aktion. Derudover peger kompasset i alle retninger over hele kloden alt efter hvilket ret, afsnittet handler om. Hvor kommer idéen fra? Hvilke råvarer? Hvem har gjort konceptet populært? Alt sammen bliver til en lækker sammenkogt potpourri af mundvandsfremkaldende oplevelser i det gastronomiske univers - og så får du som madglad seer også et par gode tips med undervejs i forhold til kokkenes forskellige teknikker og tricks, der dukker op undervejs.

Hvis du ikke allerede har bingewatchet serien på Netflix, så vil jeg anbefale følgende:

  1. Sørg for, at du har spist minimum 30 minutter inden (OR you will get hungry as fuck!)

  2. Ryd aftenens planlægning og nyd otte afsnit, der for alvor nørder igennem på de ting, vi elsker mest i madlavningen

ANNONCE

Ugly Delicious

Afsnit 1: Pizza

Afsnit 2: Tacos

Afsnit 3: Homecooking

Afsnit 4: Shrimp and Crawfish

Afsnit 5: BBQ

Afsnit 6: Fried Chicken

Afsnit 7: Fried Rice

Afsnit 8: Stuffed

Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt