Mandekogebogen

Vinderne fundet til Årets Vildret 2018

Produktprisen og årets ret fandt sin vej til vinderen!

I går havde jeg æren af at kåre Produktprisen til Årets Vildtret 2018 sammen med en håndfulde dygtige dommere. Ud af 53 forskellige produkter indsendt til pre-judging skar vi dem ned til 15 finalister, som kom til Mommark med deres produkter - på nær én, som ikke stemplede ind på dagen.

De nu 14 finalister blev prøvesmagt igen - denne gang fint anrettet, med kommentator og publikum. En spændende oplevelse, hvor vurderingen blev en hård nyser i sidste ende.

Alle produkter evnede at leve op til ønsket om at lave et vildtprodukt, som egnede sig til hverdagsmåltidet - produkter, som hev den nærmest 'mytiske' råvare ned på gadeniveau, så alle kan være med.

Stor velsmag, originalitet og masser af spændende ingredienser - alt fra krondyr til vildsvin!

Vi valgte, at der skulle være 3 vindere, og en særpris. 

Vinder i kategori "Måltidspølse": 

Jægerens skræk: Vildtgrillpølse med ramsløg, Slagteren i Højslev.

Overordnet vinder, "Produktprisen":

Tørret gåsebryst, Gonzarlez Feilberg, Nakskov. 

Vinder i kategori "Tørret pølse":

Vildsvinesnack med hvidløg, Slagter Jacob i Kalundborg

Særprisen:

Vildtmedister, Byens Køkken i Odense.

ANNONCE
Søren Gammelmark - Vinderne fundet til Årets Vildret 2018 Søren Gammelmark
ANNONCE

I Årets Vildret løb Restaurant Musikkens Hus i Aalborg med 1. pladsen.

Det spændende ved konkurrencen var, at kokkene på forhånd ikke vidste, hvilket slags dyr, de skulle arbejde med på dagen.

Musikkens Hus vandt med retten: kronkalv, spareribs glaseret med Gråstenæble-juice, fladbrød med sort byg fra Skærtoft Mølle.

En spændende dag på Als med vildt-streetfood, sønderjysk kagebord, kokke i deres es og rigeligt med lækre vildtprodukter. 1500 gæster mødte op over lørdag og søndag for at nyde godt af naturens råvarer!

Ses vi til næste år?

ANNONCE
Søren Gammelmark - Vinderne fundet til Årets Vildret 2018 Søren Gammelmark
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt