Vinderne fundet til Årets Vildret 2018
Produktprisen og årets ret fandt sin vej til vinderen!
I går havde jeg æren af at kåre Produktprisen til Årets Vildtret 2018 sammen med en håndfulde dygtige dommere. Ud af 53 forskellige produkter indsendt til pre-judging skar vi dem ned til 15 finalister, som kom til Mommark med deres produkter - på nær én, som ikke stemplede ind på dagen.
De nu 14 finalister blev prøvesmagt igen - denne gang fint anrettet, med kommentator og publikum. En spændende oplevelse, hvor vurderingen blev en hård nyser i sidste ende.
Alle produkter evnede at leve op til ønsket om at lave et vildtprodukt, som egnede sig til hverdagsmåltidet - produkter, som hev den nærmest 'mytiske' råvare ned på gadeniveau, så alle kan være med.
Stor velsmag, originalitet og masser af spændende ingredienser - alt fra krondyr til vildsvin!
Vi valgte, at der skulle være 3 vindere, og en særpris.
Vinder i kategori "Måltidspølse":
Jægerens skræk: Vildtgrillpølse med ramsløg, Slagteren i Højslev.
Overordnet vinder, "Produktprisen":
Tørret gåsebryst, Gonzarlez Feilberg, Nakskov.
Vinder i kategori "Tørret pølse":
Vildsvinesnack med hvidløg, Slagter Jacob i Kalundborg
Særprisen:
Vildtmedister, Byens Køkken i Odense.
I Årets Vildret løb Restaurant Musikkens Hus i Aalborg med 1. pladsen.
Det spændende ved konkurrencen var, at kokkene på forhånd ikke vidste, hvilket slags dyr, de skulle arbejde med på dagen.
Musikkens Hus vandt med retten: kronkalv, spareribs glaseret med Gråstenæble-juice, fladbrød med sort byg fra Skærtoft Mølle.
En spændende dag på Als med vildt-streetfood, sønderjysk kagebord, kokke i deres es og rigeligt med lækre vildtprodukter. 1500 gæster mødte op over lørdag og søndag for at nyde godt af naturens råvarer!
Ses vi til næste år?