3 lækre sommersalater til sommerferien
Inspiration til nemt tilbehør til sommermad.
Når sommeren har meldt sin ankomst, er der ofte rig mulighed for at kreere nogle lækre sommersalater - både med eksotiske frugter i sæson såvel som lækre, danske råvarer fra køkkenhaven.
Herunder får du tre lækre opskrifter på nemme sommersalater til grillmad, sommermad og bare generelt et måltid på terassen i aftensolen:
Vandmelon og feta-salat
Ingredienser:
1/2 vandmelon, skåret i tern
200 g fetaost, smuldret
1 agurk, skåret i skiver
1 rødløg, tyndt skåret
Frisk mynte, hakket
2 spsk olivenolie
Saften af 1 lime
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Bland vandmelon, fetaost, agurk og rødløg i en stor skål.
Drys med hakket mynte.
Pisk olivenolie og limesaft sammen i en lille skål, og hæld det over salaten.
Krydr med salt og peber efter smag og server straks.
Quinoa og grillet grøntsagssalat
Ingredienser:
1 dl quinoa
2 dl vand
1 rød peber, skåret i skiver
1 gul peber, skåret i skiver
1 courgette, skåret i skiver
1 aubergine, skåret i skiver
1 spsk olivenolie
1 avokado, skåret i tern
Frisk persille, hakket
Saften af 1 citron
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Skyl quinoa grundigt under koldt vand. Kog quinoa i 2 kopper vand i ca. 15 minutter, eller indtil vandet er absorberet. Lad det køle af.
Opvarm en grillpande og pensl grøntsagerne med olivenolie. Grill grøntsagerne indtil de er møre og har grillmærker.
Bland quinoa, grillede grøntsager, avokado og persille i en stor skål.
Pres citronsaft over salaten og krydr med salt og peber. Bland godt og server.
Capresesalat
Ingredienser:
4 store tomater, skåret i skiver
250 g frisk mozzarella, skåret i skiver
Frisk basilikumblade
3 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Læg tomat- og mozzarellaskiver skiftevis på en tallerken.
Stik basilikumblade ind mellem tomat- og mozzarellaskiverne.
Dryp med olivenolie og balsamicoeddike.
Krydr med salt og peber efter smag og server straks.
Nyd sommeren!