Mandekogebogen

3 råvarer stemplet som usunde, der faktisk er gode for dit helbred

Superkost!

I mange år har visse fødevarer fået et dårligt ry på grund af diæt- og sundhedstendenser, men ny forskning viser, at flere af disse "usunde" råvarer faktisk kan være gavnlige for kroppen. Ifølge sundhedsforskeren Abbey Sharp, der bryder med wellness-myter på sin populære TikTok-konto, bør vi revurdere vores holdninger til tre specifikke fødevarer, der er blevet stemplet som skadelige, men som i virkeligheden er meget næringsrige.

1. Kartofler: en misforstået rodfrugt

Kartofler er ofte blevet dæmoniseret i lavkulhydrat-kostens æra, men de fortjener en plads på vores tallerken. Sharp forklarer, at kartofler ikke nødvendigvis fører til vægtøgning, som mange frygter. Tværtimod er de en fantastisk kilde til langsomt fordøjelige kulhydrater og resistent stivelse, som kan hjælpe med at regulere blodsukkeret. Derudover er kartofler fyldt med vigtige næringsstoffer som kalium, vitamin C og B6. De rangerer faktisk højt på mæthedsskalaen, hvilket gør dem mere fyldige end mange andre fødevarer.

2. Æggeblommer: Glem myten om kolesterol

Æggeblommer har længe været set som skadelige for hjertesundheden på grund af deres kolesterolindhold. Sharp understreger dog, at ny forskning viser, at kostens kolesterol ikke påvirker vores blodkolesterol så meget som tidligere antaget. Æggeblommer er også en fantastisk kilde til D-vitamin, cholin og indeholder halvdelen af æggets protein. At undgå æggeblommer er derfor en fejltagelse, da de bidrager væsentligt til vores sundhed.

3. Fuldfede mejeriprodukter: Mere end bare fedt

Fuld fedt mejeriprodukter, især fermenterede som yoghurt, er også blevet miskrediteret, men Sharp påpeger, at de indeholder unikke forbindelser som konjugeret linolsyre og butyrat, som kan have en beskyttende effekt på hjertet. Forskning viser endda, at der ikke er nogen forbindelse mellem fuld fedt mejeriprodukter og hjerte-kar-sygdomme. Faktisk kan disse produkter reducere risikoen for fedme.

Så næste gang du spiser morgenmad, bør du måske overveje kartofler, æggeblommer og fuldfede mejeriprodukter som en del af din kost – de er meget sundere, end du tror!

@abbeyskitchen Diet culture loves to demonize these foods but they can actually be pretty good for you! Which one of these surprised you? #healthyeating #dietitiansoftiktok #potatotiktok ? September - Earth, Wind & Fire
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce