Mandekogebogen

3 slags kosttilskud, som kan hjælpe i din hverdag

Selvom du måske prøver ihærdigt på at opretholde sunde, varierede kostvaner, kan det i en travl hverdag være ganske vanskeligt at have overblik til at indtage alle de essentielle næringsstoffer, som kroppen i større eller mindre udstrækning kræver. I denne lille artikel er der samlet 5 forskellige slags kosttilskud, som du måske kan have gavn af at indtage for at dække nogle kropslige behov i hverdagen. Det bedste råd er selvfølgelig altid at indtage en varieret kost, og tilskud er derfor blot det – et tilskud til kosten, ikke en erstatning. 

Husk altid at forhøre dig hos lægen eller apoteket, hvis du vil have professionel vejledning til, hvad du har brug for af eventuelle kosttilskud. 

Fedtsyrer

Du kan få sunde fedtsyrer som tilskud. Du har sikkert allerede hørt, at fedt ikke bare er fedt, og at der findes både sunde fedtsyrer og usunde fedtsyrer. Groft sagt kommer de usunde, også kaldet mættede fedtsyrer fra animalske kilder, mens de sundere, groft kategoriseret, kommer fra vegetabilske kilder som raps – men undtagelsen er fisk. De er nemlig rige på de utroligt sunde omega-fedtsyrer, som kan købes som fiskeolie-kosttilskud.

Vitaminpiller

Det her er nok klassikeren, og det er ikke usandsynligt, at du jævnligt er blevet fodret med vitaminpiller i din barndom. Eller måske indtager du dem stadig – hvis du gør, er det i hvert fald ikke nogen dum idé, for det kan være ret svært at få dækket det behov, som du optimalt set bør få dækket. Der findes, ikke overraskende forskellige slags med lidt forskellige blandinger. Nogle er all-round, mens andre målretter mere mod mere specifikke mangelsygdomme med bestemte blandinger af mineraler og vitaminer.

Kalktabletter

Da kalk egentlig er et mineral, falder det teknisk set også ind under ovenstående kategori, men det er så vigtigt, at det alligevel får sin egen kategori. Kalk er særligt relevant, hvis du ikke drikker mælk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce