Mandekogebogen

4 gode råd til at holde fast en grønnere livsstil

Tips til dig, der gerne vil få mere grønt ind i hverdagen!

Nytårsforsæt har en tendens til at være noget, man måske begynder at slacke lidt på, når man kommer et par måneder væk fra nytår.

Men hvis et af dine nytårsforsæt har været at leve lidt sundere og måske lidt grønnere, så har vi et par gode råd til dig!

Ernæringsekspert og gastronomisk chef hos HelloFresh har fundet frem til 4 gode tricks til at få dine gode grønne vaner til at holde lidt længere. 

Det kan være svært at holde motivationen, interessen og gejsten:

“Alt for mange mennesker sætter uholdbare nytårsforsæt, som aldrig kan lade sig gøre i det lange løb. Man bliver nødt til at tilpasse nytårsforsættet til virkeligheden, og det gør man ved at sætte gode, realistiske mål, lave en organiseret plan og tilpasse den til sin hverdag,” fortæller hun, og fortsætter:

“Hvis et nytårsforsæt skal holde ved, skal der tænkes langsigtet – der findes ingen “quick fixes”. Derfor bliver man også nødt til at gå til det med en organiseret tilgang. Hos HelloFresh vil vi gerne hjælpe danskerne med at efterleve deres vegetariske nytårsforsæt og derfor har vi udviklet fire gode råd.”

Herunder får du hendes fire gode råd til at holde den grønne linje resten af året:

ANNONCE
Et grønnere 2023

1 .Sæt et specifikt mål

“Jeg vil gerne spise mere vegetarisk” er et meget uspecifikt mål – og derfor er det også svært at opnå. Hvis ikke du opsætter nogle konkrete målsætninger for dit nytårsforsæt, så bliver det svært at holde dig selv ansvarlig. Derfor bliver du nødt til at have specifikke målsætninger, som du nemt kan måle på. Et bedre mål kunne derfor hedde: “Jeg vil spise vegetarisk mindst to gange om ugen.”

2. Sæt et realistisk mål

En klassisk fejltagelse er at sigte for højt til at starte med, hvilket gør nytårsforsættet virkelig svært at holde i længden. Hvis vaner skal holde ved, skal de også kunne give mening i praksis – sæt derfor et nytårsforsæt, som kan passe til din hverdag og din hverdagskost. Hvis du aldrig har levet vegetarisk før, så start måske bare med én enkelt vegetarisk dag om ugen. 

3. Lav en plan

Når først hverdagen starter, så har du ikke det samme overskud, som da du lavede nytårsforsættet, og derfor skal du hjælpe dig selv. Det gør du ved at planlægge, hvilke dage du vil spise vegetarisk, hvornår der skal handles ind til det, og hvad menuen skal bestå af. Du kan med fordel sidde søndag aften og planlægge den kommende uge. Når vi bliver pressede, har vi det med at falde tilbage i vores gamle vaner, og derfor skal du gøre dine nye kostvaner så holdbare som muligt.
 

4. Forny dine klassikere 

Det kan hurtigt virke uoverskueligt at starte på en vegetarisk kost, fordi man ikke kender så mange vegetariske retter. Selvom man kan finde meget godt på nettet, så behøver du ikke at gøre tingene sværere, end de er. Du kan sagtens holde fast i dine yndlingsretter ved blot at udskifte kødet med plantebaserede alternativer. Fødevarer som linser, kikærter, tofu eller bønner vil tit være et glimrende supplement, da de har et højt proteinindhold, og kan tilberedes på flere måder. Hvis du eksempelvis elsker en god omgang bolognese, så skift bare hakket oksekød ud med linser. En anden god måde at lære de mange lækre vegetariske retter og alternativer at kende er, at prøve en vegetarisk måltidskasse, som tilbyder inspiration til nye retter og samtidigt sikrer, at du får en sund og varieret kost.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE