5 madtrends på sociale medier, vi er ved at være godt trætte af
Så kan den blok med feta hvis heller ikke trække mere kærlighed?
- Foto: Deposit Photos/[email protected]
Sociale medier har i de senere år været fyldt med madtrends, der har sat sit præg på vores køkkenvaner.
Men af og til falder man over trends, som bare aldrig skulle have set dagens lys - hvad enten det er ren spil for galleriet, eller bare en dum idé.
Vi har kigget lidt på trends for tiden - og her er fem madtrends, vi er ved at være godt trætte af.
1. Pesto-æg
Selvom pesto og æg kan være en velsmagende kombination, er idéen om at stege æggene direkte i pesto vanvittig dumt. Pesto er lavet af friske urter, der mister deres smag og bliver brune, når de opvarmes og smagen bliver derfor helt anderledes - Det er bedre at tilføje pesto til dine æg efter tilberedning for at bevare dens friske smag og farve.
2. Bagt One-Pot-Pasta
One-pot pastaer er en praktisk idé, men at bage rå pasta med væske i ovnen resulterer ofte i en ujævn tilberedning. Nogle dele bliver overkogte, mens andre forbliver hårde. Det er mere effektivt at koge pastaen separat og derefter blande den med saucen for en mere ensartet konsistens. I gryden kan man i det mindste røre rundt.
3. Is lavet på blendet hytteost
Is lavet på hytteost lyder som en sundere alternativ til traditionel is, men resultatet er langt fra det samme. Når du fryser det ned, får du en is med en grynet tekstur, der ikke kan måle sig med den glatte og cremede konsistens af klassisk is.
4. Bagt feta-pasta
Bagt feta pasta har været en populær trend siden 2019, men den har sine svagheder. Metoden med at bage en stor blok feta og blande den med pasta resulterer ofte i en overdrevent salt smag, der hurtigt bliver kedelig. Feta smelter heller ikke jævnt og kan give en grynet sauce, som ikke rigtig inkorporeres med de resterende ingredienser. En bedre løsning er at lave en klassisk ostesauce, som giver en glattere og mere balanceret smag.
5. Dekonstruerede croissanter
Ja, så har vi vist set nok til de utallige måder, man kan bruge wienerdej på - drop de rullede, pandestegte roissanter og klodser af sprød overflade og rå midte. Øv dig i at lave den perfekte croissant i stedet!