5 nemme opskrifter på kartofler på grill
Sommermad over hele linjen!
-
Grillede kartoffelspyd:
- Ingredienser: Små nye kartofler, olivenolie, salt, peber, frisk rosmarin eller timian.
- Fremgangsmåde: Kog kartoflerne i ca. 10 minutter, indtil de er næsten møre. Træk dem på spyd og pensl med olivenolie. Krydr med salt, peber og friske urter. Grill dem over medium varme i 10-15 minutter, vend dem jævnligt, indtil de er gyldne og sprøde.
-
Bagt kartoffel i folie:
- Ingredienser: Store bagekartofler, smør, hvidløg, løg, salt, peber, krydderurter (som persille eller purløg).
- Fremgangsmåde: Skær kartoflerne i halve eller skiver. Placer dem på et stort stykke folie. Top med smør, hakket hvidløg, løg, salt, peber og krydderurter. Pak folien tæt sammen og grill over medium varme i 25-30 minutter, indtil kartoflerne er møre.
-
Grillede kartoffelskiver:
- Ingredienser: Store kartofler, olivenolie, salt, peber, paprika.
- Fremgangsmåde: Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver. Pensl med olivenolie og krydr med salt, peber og paprika. Grill over medium varme i 5-7 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
-
Kartoffelpakker med grøntsager:
- Ingredienser: Kartofler, gulerødder, løg, rød peberfrugt, squash, olivenolie, salt, peber, hvidløgspulver.
- Fremgangsmåde: Skær alle grøntsagerne i mundrette stykker. Fordel dem på store stykker folie og dryp med olivenolie. Krydr med salt, peber og hvidløgspulver. Pak folien tæt sammen og grill over medium varme i 20-25 minutter, indtil kartoflerne og grøntsagerne er møre.
-
Grillede kartoffel-halvdele med fyld:
- Ingredienser: Store bagekartofler, smør, cheddarost, bacon, forårsløg, creme fraiche, salt, peber.
- Fremgangsmåde: Halver kartoflerne og kog dem i 10 minutter, indtil de er næsten møre. Udhul dem let og pensl med smør. Grill dem med skæresiden nedad i 5-7 minutter. Fyld dem med revet cheddarost og baconstykker. Grill i yderligere 5 minutter, indtil osten er smeltet. Top med hakket forårsløg og en klat creme fraiche før servering.