Mandekogebogen

5 simple saucer til dig, der ikke gider stå timevis i køkkenet

Hurtige saucer.

Vi kender det godt: Man vil gerne have noget, der smager af hjemmelavet, men overskuddet til at stå i køkkenet og piske indkogte reduktioner og trippel-siede fonde frem, det er bare ikke lige i kortene en tirsdag aften. Heldigvis findes der en gylden mellemvej – nemme saucer, der smager af mere end tiden de tager.

Læs også: 13 begynderfejl med lammekølle

Her får du fem idiot-sikre saucer, der redder både tør kylling, ensomme kartofler og den der “jeg aner ikke hvad jeg skal lave”-følelse.

1. Citron-smørsauce (klar på 5 minutter)

Perfekt til: fisk, kylling, pasta

Smelt en god klat smør i en lille gryde, tilsæt saften fra en halv citron, lidt revet citronskal, salt og peber. Rør rundt og hæld direkte over retten. Du kan også smide en teskefuld hakket persille i, hvis du føler dig ekstra overskudsagtig.

2. Sriracha-mayo (direkte fra køleskabet)

Perfekt til: fritter, burger, grillede grøntsager

Bland 2 dele mayonnaise med 1 del sriracha og lidt lime- eller citronsaft. That’s it. Juster styrken efter humør. Du kan endda smide lidt hvidløgspulver i, hvis du vil gøre den mere aioli-agtig.

3. Cremet peberrodsdressing

Perfekt til: roastbeef, kartofler, kolde rester

Rør creme fraiche sammen med fintrevet peberrod (frisk eller fra glas), lidt citronsaft, salt og peber. Den bliver kun bedre efter en halv times tid i køleskabet, men kan også bruges med det samme. Frisk, skarp og perfekt til alt med kød.

4. Yoghurtsauce med hvidløg og urter

Perfekt til: kebab, falafel, grillet kylling

Bland græsk yoghurt med presset hvidløg, lidt olivenolie, citronsaft og tørret oregano eller frisk mynte. Juster med salt og peber. Det smager af sommerferie i Sydeuropa – og tager under fem minutter.

5. Lynhurtig brunet smørsauce med soja

Perfekt til: risretter, stegt kød, dampede grøntsager

Brun en klat smør på panden til det dufter af nødder. Tilsæt en skefuld soja og lidt citronsaft. Rør hurtigt sammen og hæld det over maden. Det lyder simpelt – og det er det – men det smager af noget, der har kogt i timevis.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce