Mandekogebogen

5 ting du ikke vidste om Moscow Mule

Du har med stor sandsynlighed smagt en Moscow Mule på et eller andet tidspunkt i dit liv. Og hvis du ikke lige kan adskille de mange cocktails fra hinanden, så kan vi lige give dig et hurtigt hint. Moscow Mule er den der drink med kobberkoppen. 

I denne artikel kan du blive meget klogere på, hvorfor der er et særligt moscow mule krus, og hvordan Smirnoff Vodka på mange måder kan tilskrive deres overlevelse samt nutidige popularitet til den ingefærinspirerede cocktail. 


Moscow Mule redede Smirnoff Vodka fra at gå konkurs 

Efter den russiske revolution forsøgte den russiske afstandstager, Rudolph Kunett, at bringe Smirnoff Vodka ind på det amerikanske marked. Problematisk var det dog, eftersom at det primært var whisky, som amerikanerne ville have. 

For at undgå at gå bankerot solgte Kunett Smirnoff til forretningsmanden, John Martin.
Eftersigende skulle beløbet være på beskedne 14.000 dollars, men lige lidt hjalp det. John Martin kunne heller ikke finde vejen til den del af amerikanernes hjerter, som var tiltrukket af vodkaen. 
Lige indtil Smirnoff blev rebranded, bl.a. ved hjælp af Moscow Mule drinken, som på daværende tidspunkt gik under navnet Smirnoff Mule. 

Herefter steg efterspørgslen på vodka markant, og i 1982 blev brandet solgt for 1.4 mia. dollars.


Moscow Mule har aldrig set skyggen af Moskva 

Men navnet lyder da ret autentisk, hvilket også er årsagen til det russiskinspirerede navn. Smirnoff har naturligvis sine rødder i Rusland, men selve drinken er opfundet på en bar ved navn Cock ’n Bull i Hollywood. Som tidligere nævnt, var den oprindeligt døbt Smirnoff Mule, men for at give cocktailen lidt mere liv, blev det med årene til Moscow Mule. 

Den magiske kombination af to produkter som ikke ville sælge

Bartenderen Wes Price var kreatøren bag Moscow Mule, og han var våget nok til at kombinere to produkter med hinanden, som på egen hånd ikke havde en jordisk chance for at blive solgt. Skæbnens ironi ville det selvfølgelig, at da Wes Price egentlig havde sat sig for bare at komme af med barens hjemmebryggede Ginger Beer samt deres beholdning af Smirnoff Vodka, så skabte de i samspil et ganske magisk øjeblik.


Kobberkrusene skete ved en tilfældighed

Sophie Berezinski, som var en russisk immigrant, bragte mere end 2.000 kobberkrus med sig ind i USA. Det var hendes far, der havde håndlavet krusene, og på hendes rejse gennem Los Angeles forsøgte hun at sælge kopperne til gud og hver mand. 

Hun var på nippet til at opgive, da hun tilfældigvis stødte på baren Cock n’ Bull, hvor bartenderen Wes Price var bartender.

Han havde netop gjort sig den vidunderlige opdagelse i forbindelse med sammensætningen af vodka og Ginger Beer, og han kunne se et potentiale i at servere drinken i et kobberkrus, for at få den til at adskille sig fra andre drinks. 

De købte alle kobberkrusene, og det blev det officielle startskud for vores ikoniske ven, Moscow Mule. 


McCarthyism gjorde det næsten forbi for Smirnoff Vodka og for Moscow Mule 

Denne modstandsbevægelse imod kommunisme og produkter med russiske rødder, som tonede frem i USA, var lige ved at gøre en ende på Moscow Mule og Smirnoff Vodka.

Det skete, da konspirationsteoretikere næsten slap igennem med at beskylde Smirnoff for en anti-amerikansk kampagne. 

Derfor besluttede en større gruppe af bartendere sig for at boykotte det ellers spirende vodkabrand.

Rygterne var heldigvis falske, så både Smirnoff Vodka sikrede sin overlevelse, hvilket også fik afgørende betydning for tilblivelsen af Moscow Mule.


Synes du ikke også, det er vildt fascinerende, hvordan det ofte er tilfældigheder, der skaber cocktails, vi i dag ikke har nogen anelse om, hvordan er kommet til verden.
Mange gode historier ligger gemt bag mange gode drinks. 

Du skal blot finde de gode drinks frem, så kommer de gode historier sammen med.     

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce