Mandekogebogen

Aarstiderne lancerer fælleshave-projekt til dig med grønne fingre i den urbane jungle

Grønt i byen!

Hvis du bor en storby, så ved du også, at der ikke er de største muligheder for at have en hyggelig have eller dyrke dine egne grøntsager - med mindre du er lidt kreativ med urtepotter, altankasser eller eventuelt et aquaponics-anlæg.

Men det vil Aarstiderne gøre noget ved.

Aarstiderne har i løbet af den seneste tid oplevet en stigende efterspørgsel på steder, hvor man kan dyrke sine egne grøntsager. Ideen om Fælleshaverne er langsomt spiret efter en årrække som prøveprojekt på Krogerup Avlsgård, hvor hundredevis af familier i fællesskab har dyrket økologiske grøntsager – og nu åbner Aarstiderne op for havefællesskaber i hele Danmark.

Fire forskellige steder i landet bliver det nu muligt at købe et stykke økologisk dyrkningsklar jord samt adgang til en gartner, som vil hjælpe med råd og vejledning. 

Chefgartner i Fælleshaverne, Carla Prip, har fulgt Aarstidernes første fælleshave på Krogerup Avlsgård tæt og ved, at mange mennesker efterspørger den fysiske aktivitet, den mentale ro og de nye fællesskaber, som netop denne type have kan give:

”Fælleshaverne er en mulighed for at lære noget om dyrkning af grøntsager, men også at indgå i et fællesskab med fællesspisninger, kurser og andre sociale arrangementer,” fortæller Carla Prip og uddyber:

”De fleste af os kender kun til de grøntsager, der sælges i supermarkederne – men der findes så mange andre slags, som smager fantastisk. Det giver et andet nært forhold til mad, når man ved, hvordan det dyrkes, og hvordan man kan bruge ingredienserne i forskellige madretter. Et ekstra plus ved Fælleshaverne er, at det giver nok grøntsager til at mætte en familie på fire personer.”

En fælleshave består af 150 solohaver, hvor det enkelte medlem dyrker sine egne grøntsager, samt en delehave, hvor medlemmerne dyrker økologiske grøntsager i fællesskab. Tilsammen udgør en fælleshave en hektar. Haveandelene sælges efter først-til-mølle-princippet til og med april, når havesæsonen starter.

Hvis det lyder som noget for at dig at hive sprøde, friske og hjemmedyrkede grøntsager med hjem - så tjek det ud her

ANNONCE
Aarstiderne lancerer fælleshave-projekt til dig med grønne fingre i den urbane jungle
Del

Seneste nyt