Når det kommer til grillmad og dressinger, man bruger til formålet, så kigger vi gerne amerikanerne over skulderen.
Hvad enten vi snakker brisket eller kyllingevinger.
Men barbecuesauce er næsten lige så varieret som selve grillmetoderne. Og hver grillmester aka. nabolagets lokale far har hver deres egen opskrift.
Og ofte er et en tomatbaseret sag - mørk i farven, tunge smage, masser af røg og sødme.
Men har du måske prøvet Alabama White Sauce?
Alabama har måske ikke sin egen unikke grillstil som nogle andre stater, men deres hvide sauce er en absolut vinder til hvidt kød. Uanset om du griller kyllingelår eller langsomtkoger pulled chicken til sliders, er Alabama White Sauce et frisk og lysere alternativ til de tunge, søde Kansas City-saucer.
Hvad er Alabama White Sauce?
Alabama White Sauce er en cremet, mayonnaise-baseret sauce, der blev berømt i 1920'erne af Robert Gibson fra Big Bob Gibson Bar-B-Q i Decatur, Alabama. Denne sauce tilføjes typisk til kødet efter grillning eller røgning, men den kan også bruges under madlavningen uden risiko for at brænde, da den ikke indeholder sukker.
Mens mange barbecuesaucer først bør tilføjes til sidst under madlavningen for at undgå at brænde, kan Alabama White Sauce anvendes på flere måder. Den kan dryppes over kylling de sidste fem minutter af grillningen, blandes med pulled chicken, eller endda bruges på ribben og brisket. Traditionelt bruges den til kylling, men den passer også godt til kalkun, pulled pork, coleslaw og kartoffelsalat.
Alabama White Sauce giver en forfriskende afveksling fra de søde, røgede Kansas City-saucer. Den er perfekt til dem, der ønsker en lettere og lysere smag til deres grillmad. Med sin alsidighed og unikke smagsprofil bliver Alabama White Sauce hurtigt din nye bedste ven til sommerens grillfester.
Fang opskriften herunder:
ANNONCE
Alabama White Sauce
360 ml mayonnaise
120 ml hvid eddike
60 ml æblejuice
2 tsk færdiglavet peberrod
2 tsk groft malet sort peber
1 tsk kosher salt
1 tsk granuleret hvidløg
1 tsk Worcestershire sauce
1 tsk tør sennep
½ tsk cayennepeber
I en mellemstor skål, kombiner alle ingredienserne og bland indtil de er godt blandet. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i mindst en time før brug. Server ved at hælde saucen over grillet kød eller overfør den til en squeeze-flaske.