Mandekogebogen

Amerikansk Cheesecake

Den originale klassiker!

Der findes et hav af forskellige opskrifter på cheesecake, som har fået en eller anden overhaling, makeover eller upgrade.

Det er nu rart en gang i mellem at gå helt back-to-bacics, så man rigtig kan smage den klassiske, amerikanske cheesecake - varianten, der lige skal en tur i ovnen!

Herunder får du en solid grundopskrift på cheesecake, som smelter på tungen:

ANNONCE

Amerikansk cheesecake

Cremet og lækker!

0 portioner 5 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. kcal pr. portion

Ingredienser

  • 14 stk digestive-kiks
  • 1½ dl sukker
  • 1½ tsk kanel
  • 60 gram smør, smeltet
  • 250 gram flødeost
  • 2 stk æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk. revet citronskal
  • ½ dl citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Knus kiksene og bland sammen med 1/2 dl sukker, kanel og smeltet smør.
  2. Fordel de knuste kiks i bunden af et tærtefad og bag den i 5 minutter ved 180 grader.
  3. Bland resten af sukkeret sammen med osten. Del æggene i blommer og hvider.
  4. Rør æggeblommerne i ostemassen, mens hviderne bliver pisket stive.
  5. Rør mel, vaniljesukker, citronsaft, citronskal og til sidst piskede æggehvider i massen uden at slå luften ud.
  6. Hæld dejen over i tærteformen og bag den 50 minutter ved 180 grader. Lad den køle helt af før serverinb.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt