Amerikansk Cheesecake
Den originale klassiker!
Der findes et hav af forskellige opskrifter på cheesecake, som har fået en eller anden overhaling, makeover eller upgrade.
Det er nu rart en gang i mellem at gå helt back-to-bacics, så man rigtig kan smage den klassiske, amerikanske cheesecake - varianten, der lige skal en tur i ovnen!
Herunder får du en solid grundopskrift på cheesecake, som smelter på tungen:
Amerikansk cheesecake
Cremet og lækker!
0 portioner
1 time, 5 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ingredienser
- 14 stk digestive-kiks
- 1½ dl sukker
- 1½ tsk kanel
- 60 gram smør, smeltet
- 250 gram flødeost
- 2 stk æg
- 1 spsk. hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk. revet citronskal
- ½ dl citronsaft
- ½ dl piskefløde/cremefraiche
Fremgangsmåde
- Knus kiksene og bland sammen med 1/2 dl sukker, kanel og smeltet smør.
- Fordel de knuste kiks i bunden af et tærtefad og bag den i 5 minutter ved 180 grader.
- Bland resten af sukkeret sammen med osten. Pisk et æg i et af gangen.
- Tilføj piskefløde el. cremefraiche og pisk det ensformig i et minuts tid.
- Rør mel, vaniljesukker, citronsaft og citronskal i massen, indtil du har en sammenhængende masse.
- Hæld dejen over i tærteformen og bag den ca. 50 minutter ved 180 grader. Hvor længe afhænger af din ovn og handler om præferencer - kortere tid, hvis den skal være snasket, længere hvis den skal være fast. Lad den køle helt af før servering.