Mandekogebogen

Amerikansk Cheesecake

Den originale klassiker!

Der findes et hav af forskellige opskrifter på cheesecake, som har fået en eller anden overhaling, makeover eller upgrade.

Det er nu rart en gang i mellem at gå helt back-to-bacics, så man rigtig kan smage den klassiske, amerikanske cheesecake - varianten, der lige skal en tur i ovnen!

Herunder får du en solid grundopskrift på cheesecake, som smelter på tungen:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Amerikansk cheesecake

Cremet og lækker!

0 portioner 1 time, 5 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. kcal pr. portion

Ingredienser

  • 14 stk digestive-kiks
  • 1½ dl sukker
  • 1½ tsk kanel
  • 60 gram smør, smeltet
  • 250 gram flødeost
  • 2 stk æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk. revet citronskal
  • ½ dl citronsaft
  • ½ dl piskefløde/cremefraiche

Fremgangsmåde

  1. Knus kiksene og bland sammen med 1/2 dl sukker, kanel og smeltet smør.
  2. Fordel de knuste kiks i bunden af et tærtefad og bag den i 5 minutter ved 180 grader.
  3. Bland resten af sukkeret sammen med osten. Pisk et æg i et af gangen.
  4. Tilføj piskefløde el. cremefraiche og pisk det ensformig i et minuts tid.
  5. Rør mel, vaniljesukker, citronsaft og citronskal i massen, indtil du har en sammenhængende masse.
  6. Hæld dejen over i tærteformen og bag den ca. 50 minutter ved 180 grader. Hvor længe afhænger af din ovn og handler om præferencer - kortere tid, hvis den skal være snasket, længere hvis den skal være fast. Lad den køle helt af før servering.
Del

Seneste nyt

Annonce