Mandekogebogen

Anmeldelse: Kitchenaid Artisan Espressomaskine

Opgrader dine hjemme-barista-skills.

5 ud af 6 stjerner
Anmeldelse: Kitchenaid Artisan Espressomaskine

Morgenkaffen er nærmest et helligt ritual for mange mennesker, og der findes et utal af måder at få den serveret på - nogle fortrækker en kæmpe krukke sort kaffe lige i svælget, mens andre nyder små sip af espresso-shots eller barista-kreationer.

Hvis du er typen, der elsker at kredse lidt ekstra for den enkelte kop kaffe?

Så skal du prøve en espresso-maskine.

Vi har for nyligt fået fingrene i den nye semi-automatiske espressomaskine fra Kitchenaid og testet, hvad den kan bidrage med i kaffeuniverset og hverdagskøkkenet.

ANNONCE
Anmeldelse: Kitchenaid Artisan Espressomaskine

Stilren og overskuelig

Kitchenaid-maskinen værner om de gamle, italienske traditioner og er blevet udstyret med en italienske 15-bar pumpe, som sørger for, at kaffeudtrækningen sker i det rigtige tempo - først ved et lavt og jævnt tryk efterfulgt af et højttryk.

Dette gør, at kaffen bliver dyb i smagen og cremet. Lige som en espresso skal være!

Stilmæssigt er den utrolig lækker at se på, og fusionerer tankegangen med en mere hverdagslig køkkenmaskine med de store monstrummer, man ser på cafeer - ment på den måde, at du får barista-stilen uden at skulle tumle med det helt store bordfyldende bæst af en maskine. Der er de nødvendigheder, du skal bruge - og den ser minimalistisk og knivskarp ud, mens du bruger den.

Der er hverken digitalt display eller lignende, men blot lysende ikoner som indikerer, hvilken slags proces du skal igang med - simpelt og overskueligt.

Det kompakte design gør, at den går utrolig godt i spænd med en sidemakker i samme kollektion - nemlig Kitchenaid kaffekværn, og når først disse to står klar til morgenkaffen, så synger fuglene!

Med espressomaskiner skal man tit bøvle den del mere med rengøring end en konventionel kaffemaskine, men selve designet og kanterne på udstyret gør, at der ikke er meget vedligeholdelse og rengøring løbende.

ANNONCE
Anmeldelse: Kitchenaid Artisan Espressomaskine

Brugervenlig og vanedannende

Selvom man lige skal lære den ædle barista-kunst og have den godt ind under huden, før man kan servere en café-acceptabel Cappuccino, så er maskinen overraskende nem at håndtere.

Maskinen har alt det nødvendige udstyr med i puljen, som skal bruges til forskellige typer af kaffe til brygningen - uanset om du selv maler dine bønner eller blot bruger formalet kaffe, så er der en funktion til begge dele.

Den har et meget overskueligt panel, som indikerer de få ting, du har brug i processen - hvor mange skud espresso du ønsker i koppen, vandmængden og hvorvidt du har brug for damp eller brygning på øjeblikket - trods espresso-brygning kan virke som noget avanceret, så kan langt de fleste gå direkte til kaffelækkerierne på denne måske uden at kigge i instruktionsmanualen.

Det er lige ud af landevejen - og så er det opdelt på en idiotsikker måde, så du har filterstørrelser, der passer til de forskellige skud og alt efter hvilken slags kaffe du har i huset.

Det er en solid espressomaskine til hjemmet, som opfylder behov for både amatører og aficionados.

Og virker det så i praksis? Det korte svar er - ja. Selv lige i begyndelsen, hvor du ikke lige helt har styr på stampningen og de rigtige doseringer får du et jævnt resultat med en skøn espresso i koppen - og når du så får det under huden, så er det ingen sag at få det helt rigtige, cremede resultat på både enkelt shot og dobbelt espresso.

ANNONCE
Anmeldelse: Kitchenaid Artisan Espressomaskine

Samlet set

Den nye espressomaskine fra Kitchen er en herlig maskine, som både ser elegant og stilfuld ud på køkkenbordet og samtidig leverer avanceret kaffebrygning uden at selve processen er.

Den er perfekt til aficionados og nybegyndere - men prisklassen er også i den dyre ende, så det skal være en proces, kaffehobby eller morgenkaffe-passion, som man har tænkt sig at dyrke på ugentlig basis.

Men hey - på den anden side, tænk hvor mange barista-kopper kaffe du sparer, når du selv får lært at trylle med latte art og kaffe-klassikere i hjemmet?

ANNONCE
KITCHENAID ARTISAN ESPRESSOMASKINE
 

Pris: 3999 kroner

Del

Seneste nyt

ANNONCE