Mandekogebogen

Arla Unika giver eksklusiv adgang til toprestauranternes oste Unika X i karantænedagene

Creme de la creme af oste!

Arla Unika har længe været kendte for at kreere unikke, anderledes og velsmagende oste - men under disse karantænetider kommer befolkningen til at blive forkælet ekstra meget.

På grund af nedlukningen af Danmark har Arla Unika besluttet at åbne for salget af Unika X, der ellers er udviklet eksklusivt til landets toprestauranter i samarbejde med kokkene. Nu er det i en tidsbegrænset periode muligt at bestille hele sortimentet via Unikas webshop og nyde de eksperimenterende mejeriprodukter i eget hjem.   

Webshoppen bestyres fra Arla Unikas flagskibsbutik i Klostergade i Århus. Her mærker man interessen for Unika X, der har givet ekstra travlhed i den lille butik.

”Vi har sat osteproduktionen ned på et lavere blus, fordi vores gode samarbejdspartnere på restauranterne desværre er tvunget til at holde lukket på grund af Coronavirus. Men ostene er allerede blevet fremstillet, da de typisk er lang tid undervejs. Derfor giver vi nu danskerne mulighed for, at de i deres eget hjem kan smage på de helt særlige oste, som normalt kun serveres på de bedste restauranter rundt om i landet,” siger butikschef Eva Laura Lunddahl.

Hvis du har haft fornøjelsen af at prøvesmage Arla Unika-oste før, så ved du også, at produkterne er kreeret ud fra et slarrafenland af sjove eksperimenter hos de kyndige produktudviklere - nogle er kommet til verden ved et tilfælde, andre er blevet til ved en fejl.

Men gældende for alle produkterne er, at de er innovative og byder ind med nye horisonter for smage osteuniverset.

Se nærmere via webshoppen.

ANNONCE
Eksempler på oste i Unika X-sortimentet:

Femme Fatale

Femme Fatale er lavet på ostens præmisser. Normalt skal en ost bevare samme smag længe efter købet, men Femme Fatale ændrer personlighed fra det øjeblik, den bliver sendt fra mejeriet. Ostens liv er så eksplosivt, at man sjældent vil ramme samme sted i smagen to gange. I løbet af sin korte blomstringsperiode vil osten ændre personlighed. Når den forlader mejeriet 3 uger gammel er den fast, let syrlig med en velsmagende kerne, der minder lidt om friskost. Midtvejs i sit liv er den velmodnet, cremet, blank, smørbar og har fuldt udviklet smag med fin balance mellem de enkelte elementer. For i den sidste del af sit liv at blive kraftigt smagende med en flydende konsistens og et markant præg af ammoniak, der går fint i spænd med den fyldige smag. Det tager ca. 3 måneder. Og så brænder den op i atmosfæren.

Kovending

Blåskimmelost produceres normalt ved at komme bakterier ind i kernen er osten. Men hvorfor ikke gøre det omvendt? Kovending er en ost dyppet i blåskimmel med blåsorte nuancer udenpå og helt hvid og mild indeni.

Drunken Dog

En ost der først dehydreres og derpå får slukket tørsten af Whisky. Deraf navnet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt