Bacon Nuggets
Opgradér dine nuggets med bacon!
I vores næste kapitel af bacon-venlige retter er jeg gået back-to-basics, hvor en velkendt klassiker får et pift i den rigtige retning. Denne gang har jeg kastet mig over de tømmermændsramtes klassiker - Chicken Nuggets.
Men men, hvordan får man lige opgraderet den klassiske, sprøde nugget? Man tilføjer selvfølgelig bacon - så nemt er det.
OPSKRIFT
Øldej:
150 g hvedemel
200 ml Stout
5-6 skiver tørstegt bacon (eller meget mere efter smag og behov!)
1 tsk. groft salt
1 tsk. løgpulver
1 tsk. paprika
1 tsk. friskkværnet peber
Stegning:
1 stort kyllingbryst
500-600 ml rapsolie
Fremgangsmåde:
Steg bacon på panden eller i ovnen, indtil det er helt sprødt. Hak den sprøde bacon til 'rasp' og stil til side. Pisk mel, øl, krydderier og øl sammen til en lind masse og bland bacon-raspen i. Varm olien op, så den syder omkring en tændstik, når du dypper træet i olien. Skær kyllingbrystet i tern og vend dem i øldejen og frituresteg dem maks 5 stykker af gangen. Tag dem op, når de er blevet gyldne og sprøde. Servér straks for at bevare sprødheden.
Game on!