Mandekogebogen

Bacon Nuggets

Opgradér dine nuggets med bacon!

I vores næste kapitel af bacon-venlige retter er jeg gået back-to-basics, hvor en velkendt klassiker får et pift i den rigtige retning. Denne gang har jeg kastet mig over de tømmermændsramtes klassiker - Chicken Nuggets.

Men men, hvordan får man lige opgraderet den klassiske, sprøde nugget? Man tilføjer selvfølgelig bacon - så nemt er det. 

ANNONCE
Bacon Nuggets
ANNONCE

OPSKRIFT

Øldej:

150 g hvedemel

200 ml Stout

5-6 skiver tørstegt bacon (eller meget mere efter smag og behov!)

1 tsk. groft salt

1 tsk. løgpulver

1 tsk. paprika

1 tsk. friskkværnet peber

Stegning:

1 stort kyllingbryst

500-600 ml rapsolie

Fremgangsmåde:

Steg bacon på panden eller i ovnen, indtil det er helt sprødt. Hak den sprøde bacon til 'rasp' og stil til side. Pisk mel, øl, krydderier og øl sammen til en lind masse og bland bacon-raspen i. Varm olien op, så den syder omkring en tændstik, når du dypper træet i olien. Skær kyllingbrystet i tern og vend dem i øldejen og frituresteg dem maks 5 stykker af gangen. Tag dem op, når de er blevet gyldne og sprøde. Servér straks for at bevare sprødheden. 

Game on!

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt