Bagt kartoffelfad med broccoli, svampe og skinke
Retten, der samler dine rester til en ny smagsoplevelse!
Opskrift
(3 personer)
300 g kogt skinke
1 kg kartofler
1 broccoli
300 g champignon
1 spsk. hvedemel
1 tsk muskatnød (1/2 til kartoffelmosen + ½ til svampestuvningen)
30 g smør
1-2 dl sødmælk
½ dl piskefløde
salt + peber
Fremgangmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
En dejlig ’resteret’, hvor man kan udnytte kød fra gårsdagens middag til en ny, varm ret. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern – kog dem møre i usaltet vand, og mos dem efterfølgende med mælk, muskatnød og smør, den man har opnået den ønskede konsistens – ved denne opskrift må konsistensen gerne være mere fast end ved en normal kartoffelmos.
Sæt en gryde med vand i kog og tilsæt 1 tsk. salt – bræk broccolien i mindre stykker og blancher den i nogle minutter. Tag broccolien op og læg den i bunden af et fad sammen med skinken skåret i tern.
Snit champignon i skiver og svits dem på en pande, til de begynder at tage farve. Tilsæt herefter 1 spsk. mel, svits det godt af og tilsæt piskefløden. Krydr med salt, peber og muskatnød. Hæld massen over broccolien og skinken. Top fadet med kartoffelmosen og lav nogle ’strithår’ på den. På den måde kan du holde lidt bedre øje med, hvornår det hele er bagt. Sæt fadet i ovnen og lad det bage i 15-20 minutter, eller indtil strithåret har fået en brunlig og knasende overflade.