Mandekogebogen

Baguettes

Sprøde, lyse og lækre baguettes!

Man går aldrig galt i byen med en sandwich, hvis man bager baguettes som base.

Baguettes er det franske, lyse brød, og er en opskrift på et brød med sprød skorpe og en luftig krumme. 

De bliver også ofte bare kaldt flutes og fås i mange forskellige afskygninger - min opskrift på perfekte baguettes er fokuseret på få ingredienser og en solid æltning, som giver dem smukke lufthuller og en sprød skorpe. 

Den helt klassiske, franske hvide baguette kan altså noget!

I en tid, hvor mange går op i sundhed og grovbrød - så er det nu rart af og til at spise et stykke hjemmebag med hvidt brød!

Jeg har fundet en nem og lækker opskrift, som giver sprøde, luftige og lækre brød på blot 2 timer. 

Baguettes kan både bruges til sandwich eller som tilbehør til kødretter og hverdagsmad - eller bare som en snack til et godt lag tandsmør eller måske en god ost med marmelade. 

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Baguettes

sprøde og lækre!

2 portioner 2 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time, 40 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1050 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 275 gram hvedemel
  • 20 gram gær
  • 2 dl vand
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gærren i vandet og tilsæt melet. Sæt blandingen over på en røremaskine.
  2. Rør rundt i et halvt minut og tilsæt derefter saltet.
  3. Kør på middelhøj hastighed i ca. 9-11 minutter, indtil dejen slipper skålen alle steder undtagen i bunden.
  4. Stil selve skålen(eller over i en anden skål) i køleskabet, hvor den skal overdækket stå i 90 minutter.
  5. Forvarm ovnen på 250 grader varmluft (gerne bagestål) - 10 minutter inden brødet skal i ovnen, tages dejen ud og formes to 2-3 aflange baguettes.
  6. Formningen foregår ved at du hælder dejen ud på et meldrysset bord og deler den i to med en dejskraber - klem hver dejklump ud til en aflang rektangel, hvorefter du folder hver side indover, så de mødes på midten i en lukning. Klem den en smule sammen og giv den et par rul i enderne, så du får de fine spidser. Læg lukningen nedad på et stykke bagepapir og lad dem hæve, indtil ovnen er varm.
  7. Brug en skarp kniv eller en tomatkniv til at lave rillemønster i brødene. Bag dem i 20 minutter - og lad dem køle lidt af inden servering.
Del

Seneste nyt