Bamix SwissLine Colourline (Test)
Schweizisk håndværk.
Mange stavblendere på markedet lever op til det simple job af have en mobil, aflang og brugervenlig blender til mange formål - og bevares, de fungerer også udmærket til husbehov. Men ofte har de et par punkter, hvor man lige får lidt ekstra for pengene ved ikke bare at tage den første og den bedste.
Vi snakker ting såsom regulerbar motor, multifunktionel og udskiftelig klinge samt et design, der gør rengøringen nemmere - i denne omgang tester vi en Spinchys SwissLine Colourline fra Bamix, som brillerer netop på disse tre punkter.
Den første og mest iøjnefaldende fordel ved en Bamix-blender er, at den ikke har et ‘indelukket’ arbejdsområde - ment på den måde, at der ikke er en eller anden skærm omkring skærret, som man ser på mange andre stavblendere - her er knivbladene frie, hvilket gør, at den er meget nemmere at rengøre og desuden ikke får madvarer eller lignende i klemme under rotation.
Til sammenligning har jeg tidligere haft hænderne i en version, som netop ‘huser’ skæreklingen i en kant af plastik - og rengøringsmæssigt? Så er det en ulempe, selvom man blot kan rengøre den ved at stikke hovedet ned i en skål med sæbevand og blende til. Farven sætter sig tydeligt og er unødvendig. Her kan man se, at Bamix - foruden at være lavet i et materiale, der ikke tager farve - er nemmere at rengøre, da klingen er udskiftelig og fritstående.
Stavblenderens udskiftelige klinge gør også, at det er nemmere at bruge den den til flere funktioner i køkkenet - hvad enten du hurtigt skal have pisket flødeskum (den er faktisk noget hurtigere end en standard elmixer!) eller skal blende dine smoothie.
Bamix bliver ofte omtalt som den bedste stavblender på markedet og en sikker testvinder, og efter flere år på markedet, så er den også utrolig svær at skubbe af pinden - dens 200 watts motor er ikke til at hamle op med, og når man først er kommet i gang med at bruge den på ugentlig basis, så føles det nærmest lidt som et afsnit af ‘Will It Blend?’ - den kan knuse, smadre, purere og oppiske nærmest alt på kommando!
Heldigvis er de lidt mere ‘avancerede’ egenskaber ikke ensbetydende med, at der så kommer en kæmpe instruktionsmanual med i puljen - vi snakker stadigvæk blot to knapper man skal forholde sig til! Schweizerne kan noget med deres håndværk udover de ikoniske urværk.
Bamix er æstetisk meget simpel og flot med mulighed for at udvælge i diverse neutrale såvel som pangfarvede nuancer - og taget i betragtning af, at den originale Bamix blev lanceret for første gang i 1956, så holder den stadigvæk med få justeringer til den moderne gastromand.
Selve designet er meget brugervenligt, da håndtaget er modelleret efter et fast, men sikkert greb, så man mere ‘naturligt’ kan udføre sine køkkenopgaver, uden at man skal have fuld fokus på stavblenderen - den kan snildt bruges i én hånd, mens man pisker i saucen med den anden hånd.
Samlet set
Bamix-modellen er med til at gøre stavblenderen populær igen, da det medfølgende ekstraudstyr såvel som mulighed for at tilkøbe diverse løsninger til andre funktioner gør, at stavblenderen bliver en populær hjælper i hjemmekøkkenet.
Desuden har den også en stander-mulighed, så stavblenderen (som normalt) ikke bare bliver smidt i skuffen - den kan komme frem i lyset med sit designvenlige ydre og få en æresplads i køkkenområdet!
Bamix-stavblender
Pris: 1500 kroner