Mandekogebogen

Beef Sizzler

Boblende lækkerier!

Har du prøvet at være på restaurant og få serveret en Sizzler?

En sizzler-ret er en populær og smagfuld ret, der typisk serveres på en sizzler-pande, som er en varm støbejernspande, der afgiver en karakteristisk "sizzling" lyd, når maden præsenteres. Retten kan bestå af forskellige komponenter, men den indeholder ofte en kombination af kød, såsom kylling, bøf eller fisk, samt grøntsager og en form for kulhydrat som ris, nudler eller kartofler.

Kødet er normalt marineret i aromatiske krydderier og saucer, inden det steges eller grilles til perfektion. Grøntsagerne, som kan inkludere peberfrugter, løg, gulerødder og broccoli, sauteres let, så de bevarer deres sprødhed og farve. Disse ingredienser arrangeres på den varme pande, og kan toppes med smeltet smør, en smagfuld sauce eller krydderurter.

Serveringen på den glødende pande skaber en "dramatisk" effekt, der tiltrækker både øjne og næsebor, mens aromaerne fra det grillede kød og de ristede grøntsager fylder rummet. 

Sizzler-retter er ofte kendt for deres intense smag og er en favorit på mange restauranter, især dem med en indisk, kinesisk eller tex-mex-inspireret menu.

Så det er både en show-ret og en ret for smagsløgene!

I forbindelse med vores test af Electrolux' nyeste kogeplade fik jeg testet den evne til at lave en sizzler-pande - og det fungerede til perfektion.

Det er der kommet denne opskrift ud af - enjoy!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Beef Sizzler

Boblende og smagfuld!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 150 gram æg-nudler
  • 150 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
  • 1 håndfuld salatblade
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk peberfrugt, røde
  • 2 stk forårsløg
  • 1½ dl vand eller grøntsagsbouillon

Sauce
  • ½ dl soyasauce
  • 1½ tsk revet hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft el. æblecidereddike
  • ½ tsk sriracha, eller chilipulver
  • 2 tsk majsstivelse

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge dine nudler i bouillon eller let saltet vand - du kan også bare hælde kogende vand over de tørre nudler og lad det trække i 8-10 minutter.
  2. Skær dine grøntsager i mundrette bider - skær efterfølgende dit kød i mundrette bider. Slut af med at blande ingredienserne til din sauce i en kop.
  3. Bring en gryde op på høj varme med en sjat olivenolie - brun kødet hårdt af, og tilføj herefter grøntsagerne, som også brunes lidt. Skru ned for varmen og tilføj saucen, indtil den tykner. Lad det simre i 4-5 minutter.
  4. Mens det simrer sætter du en støbejernsplade på enten komfur, grill eller anden varmekilde og bringer den op til brandvarm - inden anretning lægger du salatblade på den. Det er blot for, at dine ingredienser ikke brænder på støbejernet.
  5. Fordel nu dine kogte nudler, og hæld dit kødfyld over nudlerne - derefter begynder det at sizzle og dermed klar til servering!
Del

Seneste nyt

Annonce