Bhurji: indiske røræg
Perfekt til morgenmad, frokost og aftensmad!
Bhurji eller Egg Bhurji er en evig klassiker af en opskrift fra det indiske køkken med æg og krydderier.
Men kan basalt set kalde det indiske røræg, da man rører æg op med en masse krydderier og grøntsager - hvilket gør det til en ideel ret til både morgenmad, frokost og aftensmad.
Klassiske røræg bruger vi oftest kun til morgenbordet og weekend-brunch eller som tilbehør til noget pålæg - men her er der smæk på smagen, så den udgør et helt måltid i sig selv!
Den er lavet på 10 minutter og er utrolig nem at lave - og det er sådan en rigtig fin 'travl hverdag'-ret, fordi det ikke kræver særlig meget tid og overskud.
Samtidig er den meget mættende og smager fantastisk - så her kan man godt droppe frysepizzaerne og de kedelige rugbrødsmadder!
Her er der indiske røræg med stor velsmag og masser af næring.
Fang min opskrift på en klassisk indisk ret Bhurji herunder:
Bhurji: indiske røræg
Nemt og hurtigt!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 4 stk æg
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk ingefær, revet
- ½ stk grøn chili (kan undlades)
- 1 stk tomater
- 2 tsk garam masala
- 1 håndfuld frisk koriander
- ½ tsk fint salt
Fremgangsmåde
- Snit løg fint og svits på en pande med lidt olie ved middelhøj varme - når de bliver klare i farven tilsætter du hvidløg, ingefær og grøn chili. Lad det stege et minuts tid, hvorefter du tilføjer 1 tsk. garam masala og salt.
- Når det har svitset let, skruer du ned for varmen og hælder de sammenpiskede æg på panden. Lad det stivne ved at skrabe det sammen og langsomt tilberede det - når det er næsten færdigt, rører du den sidste teskefuld garam masala i.
- Når det er helt færdigt, hakker du en tomat i små tern og fintsnitter din koriander - vend det i æggemassen, smag til og giv det bare let varme, hvorefter den er klar til servering.